Žižak na pripremama nastavio gdje je stao u prvenstvu: Možemo biti prijetnja svima

Foto: A. Atić

Fudbaleri Ljubića iz Prnjavora pripremaju se za novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. Sa njima je i najbolji strijelac lige u prošloj sezoni, napadač, Aleksandar Žižak.

On je ljetos počeo pripreme sa dobojskom Slogom i izgledalo je da će ostati u Doboju i zaigrati Premijer ligu BiH, međutim do dogovora na kraju nije došlo i on se vratio u svoj Ljubić, što je svakako veliko pojačanje za tim Milana Stanivukovića.

– Djelovalo je i meni da ostajem u Slogi. Međutim, nije mi bio ispoštovan dogovor što smo pričali na početku i to mi je bilo dovoljno da odustanem od te priče. Mogu reći i da ne žalim uopšte jer, prvo je važno biti čovjek, sve ostalo je prolazno, rekao je zanaš portal Aleksandar Žižak.

Zadovoljan je Žižak kako teku pripreme Prnjavorčana i vjeruje da će spremno dočekati početak nove sezone.

– Pripreme teku odlično. Svi smo zdravi i radimo maksimalno, kako bismo bili spremni za predstojeću sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske.

Ljubić je do sada odigrao dvije pripremne utakmice. Prvo su poraženi u finišu meča od prijedorskog Rudara sa 1:0, a onda su u drugom meču savladali Čelinac sa 2:1. Oba pogotka na meču postigao je Aleksandar Žižak, koji je time nagovijestio da bi i ovo mogla biti sezona u njegovom znaku.

– Da, uspio sam postići dva pogotka u posljednjoj utakmici protiv Čelinca. Iako, smatram da još nisam na maksimalnom nivou forme na kojem mogu biti, ali to je i normalno u ovom dijelu priprema.

Ljubić ostaje na nekim svojim standardnim ambicijama, a to je što prije prebrinuti brige oko opstanka u prvoligšakom društvu, a onda kasnije šta se uradi. Kao i prošle sezone i ove bi mogli biti potencijalna “mina”.

– Imamo ambicije da što prije izborimo opstanak, a onda poslije toga što bolji plasman. Većina igrača je ostala, svi smo za godinu dana iskusniji i sa pojačanjima mislim da možemo biti prijetnja svima, pa i klubovima iz samog vrha Prve lige Republike Srpske.

S. Papaz – SportDC

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*