Živojin smrskao bagerom auto dužnika pa otvorio dušu: Dok ja gulim paštetu oni se bahate

Detalji nesvakidašnjeg uterivanja duga kod Prnjavora. Živojin Kuzmanović zbog 1.200 KM pregazio “pežo”.

ZBOG duga od 1.200 maraka ili 20 metara drva u naturi, zarila se 11 puta teška kašika velikog bagera i, kao za opomenu, smrskala automobil dužnika, u centru Kulaša, nadomak Prnjavora. “Novosti” otkrivaju aktere ovog nesvakidašnjeg slučaja i video-klipa koji je posredstvom portala “Prnjavor info” obigrao region sa objašnjenjem na koji originalni način to “u Bosni uteruju dugove”.

Za volanom svog bagera našao se potražioc Živojin Kuzmanović Đedin, a vlasnik više od 20 godina starog slupanog “pežoa” je dužnik Vito Ćućić, njegov komšija iz kulaškog zaseoka Ćuće.

Živojin, za “Novosti”, objašnjava da su ga ugrozili njegova dobrota i spremnost da svakome pomogne, a s druge strane sa njegovim novcem komocija i bahatost više od 50 dužnika! Mada je u centru Kulaša vlasnik kafića, uz spremnost da mnogima pomogne i učestvuje u raznim akcijama, on je u ovom na glasu banjskom lečilištu poznat i po predanom i gotovo danonoćnom radu na kamionu i bageru. Kaže, dok gotovo svakodnevno krivi kičmu za volanom i uglavnom “guli paštetu”, mnogobrojni dužnici se i na njegove oči i za pozajmljene pare časte u obližnjoj kafani.

– Uvek ih vidim kako se goste mojim parama i sa ražnja čekaju vruću jagnjetinu i prasetinu, jer neće hladnu. A, ja crnčim i jedem suvu hranu. Mnogi od njih se još na društvenim mrežama hvale nekakvim humanitarnim aktivnostima, a ne vraćanje duga pravdaju od bolesti, nedostatka posla do toga da oni drugome pozajmljuju – priča Kuzmanović.

Međutim, kako kaže, većina dužnika ga po isteku roka za vraćanje duga, više i ne pozdravlja niti se javlja na telefon. Tu grešku, tog dana, napravio je i, između više od njih 50, pri ruci mu se našao dužnik Ćućić.

– Uočio sam ga iz kafića, kako izlazi iz automobila. Imao sam razumevanja da pošto ne može da vrati 1.200 KM, da mi najkasnije do avgusta naseče 20 metara drva. Međutim, bez drva uvukao me u hladne dane, a kada je video moj poziv, samo je isključio telefon. A, ja sam onda uključio bager – objasnio je svoj gest ojađeni Kuzmanović.

OPOMENA

OVO je i opomena svim mojim dužnicima, da se ne igraju sa mojim strpljenjem i da, po dogovoru, izmire dugove. U suprotnom ih čeka još gore. Jer, zašto i ja ne bi bio bezobrazan prema njima, a samo da dođem do svoga – poručuje Kuzmanović.

Policija je, prema saopštenju iz banjalučke PU, izvršila uviđaj, a vlasnik smrskanog “pežoa” se izjasnio da ne želi pokretanje postupka protiv bageriste.

N. Đurić – VEČERNJE NOVOSTI

16 Comments

 1. Dovoljno je vidjeti komentare svih ovih koji podržavaju ovo divljaštvo i shvatiti koliko smo moralno posrnuli i odrodili se od Boga! U “Oče naš stoji”: ” i oprosti nam dugove naše kao što i mi opraštao dužnicima svojim”!
  Poslij kukaju kada im Bog naplati dugovanja!

 2. O kakvom kurcenju se demantuje, i treba tako, trebao ga je u auto zatvoriti pa onda kasikom, kurcite se bez razloga, Djedin jebi im porijeklo. Puna podrzka, od Milankovic komsije, djubrad jedna pokvarena, ko pickice mole za 50 e a posle bjeze, Pozdrav

 3. KOCKA
  Bas si mi ti neki mudonja? Pozajmiti pare od covjeka pa ga sad prozivati javno ako ima muda nek naplati od tebe…Evo ja te sad pitam a ti odgovori javno: KAD SI TI TAKAV MUDONJA STO SI POZAJMLJIVAO PARE? Jesi bio tako drcan i kurazan i kad si pozajmljivao????? Ili si podvio rep ko stene i molio i cvilio vraticu ti..
  Za siroku publiku:
  Nije lepo to sto je ovaj bagerom polupao kola i treba ga kazniti ali isto i jos gore kazniti fukare koje maltretiraju posten svet kao sto je taj bagerista. I sad njega ovdje neki klosar jos proziva dodji kod mene ako smes
  STA SMO NAUCILI
  Nikome pomagati netreba, ko tone samo ga gurnuti jos vise … nek prirodnom selekcijom fukare izumru…

 4. Ajde mu*onjo traži da ti ja vratim dug! Nemaš ti mu*a za to! Ćućić je seoski košarkaš pa se na njemu iživljavaš!

 5. Koji je skot ovaj novinar! Zbog sitni para prenosi prijetnju ostalim dužnicima i to u najčitanije novinama u regionu! Momčilo nismo svi isti izvoli ali ne zaboravi!!!

 6. Ovo je strašno! I poslije se čudom što u istom mjestu djete napadne kućnog majstora sa sikirom u školi. Policija bi morala podnijeti izvještaj o narušavanju javnog reda i mira, jer je to ipak bilo na javnoj površini u centru Kulaša. A novinar i novine koje su ovo ovako ponpezno objavile zaslužuju prezir!

  • Ja ti trazim da vratis dug, sta se ti ku*cis ovde slino jedna seljacka, i da je balerina ima da vrato, a ti ako si mud*nja ajde da se nadjemo gde god pozelis,ti si verovatbo prevarant kao on zato ga i branis, znaci kada god i gde god pozelis mozemo meni ponovni odlazak u zatvor ne predstavlja problem pogotovo zb
   og lajavaca i cinkarosa,a ti razmisli i javi se…

 7. A sta mislite da li u Prnjavoru i prnjavorskoj opstini ima zelenasa ili ti lihvara? O tome se cuti i ni zucnuti se ne smije.

  • Ima ih svi su u Opstini i Skupstini a boga mi ima ih i po selima bivsi opstinari i odbornici.Ali oni koji bi o tome rekao bio bi napadat i proganjan.

 8. “Dragomire”, bilo bi lijepo da prvo vratiš dug pa tek onda da komentarišeš i mudruješ!…

 9. Ovdje se ne zna ko je više lud? Akteri samog događaja, predstavnici vlasti ili novinar koji promoviše ovu priču. Koja je primjer anarhije gdje svako uzima pravdu u svoje ruke po svom nahođenju. Bilo gdje drugo protiv ovog “finioa” gospodina bi bila podnesena prijava zbog nasilnog ponašanja i izazivanja opšte opasnosti! I to bi bio posao policije a ne preplašene i ucjenjene žrtve!

 10. Тако је то: још не поздрављају и не јављају на телефон… Тако бахати нису ништа боље ни заслужили. Мајстор си!…Краљу! Најтеже је што те још и игноришу, а о дугу и да не говоримо.

  • Ja ti trazim da vratis dug, sta se ti kurcis ovde slino jedna seljacka, i da je balerina ima da vrato, a ti ako si mudonja ajde da se nadjemo gde god pozelis, meni ponovni odlazak u zatvor ne predstavlja problem, a ti razmisli i javi se…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*