Zgrada koju koristi SDS vraća se u opštinsko vlasništvo

Okružni sud u Banjaluci donio je odluku kojom je potvrđena ispravnost i pravosnažnost rješenja Skupštine opštine Prnjavor iz 2020. godine kojim se ništavnim oglašava rješenje od decembra 1996. godine kojim je bez naknade vlasništvo nad zgradom u centru Prnjavora preneseno na OO SDS, čime su se stekli uslovi da se objekat vrati u vlasništvo opštine Prnjavor.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš na današnjoj konferenciji za novinare uputio je poziv predsjedniku i sekretaru Skupštine opštine da već danas Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko – pravne poslove predaju rješenje i presudu kako bi se knjiženje obavilo što prije i zgrada vratila u vlasništvo opštine Prnjavor.

„Oni će sada pokazati da li su na strani opšteg interesa i građana opštine Prnjavor ili će i dalje štiti tajkune koji su ranije radili ovakve nelegalne stvari“, rekao je Tomaš novinarima.

On je istakao da je Prnjavor pravi primjer nekorektne politike SDS, politike koja je samo znala za lični interes.

„Jedan od najočitijih primjera je i ova zgrada koja se nalazi na atraktivnoj lokaciji i čija je vrijednost viša od 500.000 KM. Postavićemo i pitanje troškova zakupnine od 1996. godine do danas. Krajnje bi bilo korektno da se zakupnina plati opštini Prnjavor jer je to interes svih građana ove opštine“, rekao je Tomaš.

Skupština opštine Prnjavor je na sjednici održanoj 6. decembra 1996. godine usvojila rješenje kojim se bez naknade pravo raspolaganja na zgradi sa Skupštine opštine Prnjavor prenosi na OO SDS Prnjavor. Rješenje je potpisao tadašnji predsjednik SO i funkcioner SDS Nemanja Vasić. U oktobru 2020. godine Skupština opštine Prnjavor donijela je rješenje o oglašavanju ništavnim rješenja iz 1996. godine, nakon čega je SDS pokrenuo upravni spor pred Okružnim sudom u Banjaluci. Sud je 16. septembra ove godine donio presudu kojom se tužba SDS odbija kao neosnovana.

SRNA

8 Comments

  1. Dok god ono predstavlja SDS i oglasava se uvijek poslije stranackog debakla onako da se ne zamjeri ni lijevima a ni desnima nece SDSna zelenu granu. Ne vjerovatno je da ono to jest Milan cetvrtina za 4 godine nista nije naucio od starog politickog vuka Nemanje.. Kao sto neko napisa od 8000 sto clanova a sto simoatizera a uz ogromnu Nemanjinu podrsku u svakom smislu ono dobi 1600 glasova. Dakle tek svaki 4 – 5 glasac njegove stranke vjeruje u njega.. Sta onda misle drugi ??!!!

  2. Vidim. Neke ljude koji su zaposljeni u drzavnoj firmi a i odbornici su. Kako to za radno vrijeme da odaju za gradonačelnikom. Ispade da platu primaju dzabe, ne uzvrsavaju svij posao. Gdje to ima?

  3. Vidi , vidi ljudi sto su se nasli za foto termin? Sve pravi domacini ugledni ljudi. Ponosan sam na Vas iako imate ili cete uskoro imati isti epitet – PROPALI POLITICARI.
    Da uzmemo i da je u redu da skupstina opstine ponistila odluku neke skupstine da li nacelnik Tomas smatra za potrebno da okuplja te ljude oko sebe za foto termin?
    Da je izasao sam ili dao ovlastenje potparolu opstine Prnjavor da tu vijest prenese narodu sakupio bi vise simpatija kod naroda nego sa ovakvim okupljanjem. I sto neko dole u komentarima napisao sta sad ako ova skupstina pocne ukidati odluke skupstinskih vecina koje su odgovarale nacelniku?
    Nacemo se u krugu koji se nikad nece prekinuti nego samo produbljivati jaz i podjele medju narodom na ove i one!

  4. A šta če biti ako ova skupštinska većina ponovo dodjeli zgradu SDS poništivši odluku predhodne večine?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*