Zdravstveno stanje pretučenog maloljetnika stabilno, ostaje na liječenju

Zdravstveno stanje maloljetnog D.D. (17), iz Prnjavora, koji je teško pretučen u noći 30. decembra prošle godine, za sada je stabilno, i on ostaje na bolničkom liječenju, a sve dalje prognoze su preuranjene, saznaje naš portal.

Prema riječima prof. dr Vesne Ivanišević, načelnice Klinike za neurohirurgiju, pacijent D.D. za sada je stabilan i svjestan i ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju – saopšteno nam je danas na upit našeg portala, iz Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske u Banjoj Luci.

Podsjetimo, incident se dogodio dva sata iza ponoći, ispred noćnog kluba u gotovo samom centru Prnjavora.

 Sukobu su prethodili glasniji razgovor i vika maloljetnika i njegove djevojke, na šta su se umiješala dvojica mladića. Iz bojazni da bi moglo doći do fizičkog sukoba, djevojka je ušla u klub, kako bi pozvala svoje društvo da izađu van. Po izlasku, zatekli su maloljetnika u ležećem položaju na zemlji, nakon čega su pozvali Hitnu pomoć Doma zdravlja Prnjavor – ispričali su, za naš portal, akteri i očevici ovog događaja.

Maloljetnik je, vidno dezorijentisan, sa povredom glave završio u Hitnoj pomoći prnjavorskog Doma zdravlja odakle je prebačen u UKC RS, gdje su  konstatovane teške povrede.

 Dežurni doktor se izjasnio da je povrijeđeni maloljetnik bio u komi uslijed frakture lobanje i izlivanja krvi u mozak, odnosno nastanka hematoma i da je njegovo stanje kritično – navedeno je na odjeljenju Neurohirurgije u UKC RS.

Iz Policijske uprave Banja Luka su saopštili da je policija uhapsila N. R. iz Njemačke i D. P. iz Modriče zbog sumnje da su teško pretukli maloljetnika u Prnjavoru. Lisice na ruke stavljene su Nedeljku R. (21) (iz Njemačke) i Darku P. (21) (iz  Modriče).

Od predzadnjeg dana protekle godine, ljekari UKC RS se bore za život maloljetnika, a uz ohrabrujuću konstataciju da je on „za sada stabilan i svjestan i da ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju“, iz saopštenja te ustanove jasno je da ta borba još traje.

S obzirom na zadobijenu tešku povredu mozga, sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene – naveli su iz UKC RS.

N. Đurić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*