ZBOGOM SINE, I JA ĆU ZA TOBOM: Sahranjen Stevo Aničić, otac četvoro dece

Foto: N.Đ

MNOGOBROJNI ne samo Prnjavorčani, uz jecaje i suze, na večni počinak ispratili su 46-godišnjeg Stevu Aničića, oca četvoro dece, koji je u prošli četvrtak veče poginuo u saobraćajnoj nesreći nadomak svog doma u Potočanima, kod Prnjavora.

Sa ovog sveta ispraćen je, kako se čulo, dobar čovek, otac i veliki borac, rođen u Ključu, a u zemlju je položen u mesnom groblju u naselju Potočani, gde su nakon izbeglištva iz zavičaja, sada u FBiH, vredni Aničići podigli novo i lepo porodično domaćinstvo.

– Još kao maloletnik postao je, od 1993. pa do kraja, učesnik proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata. Radno, boreći se kako je znao i umio na svoj svojstven način, podizao je porodični doma, a sa sada bivšom suprugom Nikolinom, stekao četvoro dece. Prerano je izgubio život skoro kod svoje kuće…-rekao je u oproštajnoj besedi sveštenik Zlatko Jusupović, protonamesnik potočanski.

– Ne ostavljaj nas Stevo!… Ne damo te… Kud nam te nose… pa zar u crnu zemlju naš Stevo! -prolamali su se krici i jecaji nad potočanskim nebom, dok su đaci ovdašnje OŠ „Miloš Crnjanski“ uz „Očenaš“ ispraćali oca svojih drugara Dragane (9) i Nikole (11). Stevine dvoje malodobne dece.

– Zbogom sine, i ja ću uskoro za tobom! Naći ćemo se mi gore… – posebno su sve prisutne ganule ove reči Čede Aničića, prkosne ljudine, Stevina oca.

Reporteru „Novosti“ je rekao da pogotovo sada brine za dodatno pogođenu suprugu – Stevinu majku Bosiljku, ionako obolelu usled više teških operacija. Prisetio se i najranijih koraka svog izgubljenog sina.

– Sa 16 godina se prijavio u srpsku vojsku, gde su mu rekli „ti si premlad, gde ti je otac?“. A, on im je uzvratio „pa i on je tu“. Ja sam već bio u proboju koridora, komandir čete, kasnije sam se rame uz rame borio za slobodu sa svojim Stevom. Tog jutra smo zajedno popili kafu, ništa nije slutilo tragediji… – uspeo je da, za „Novosti“, izusti ožalošćeni otac Čedo.

POMOĆ

OD četvoro Stevine dece njih dvoje su malodobni: Dragana (9) je drugi a Nikola (11) šesti razred osnovne škole, dok je Čedo nedavno oženjen a Dajana udana. Dečica će, kako saznajemo, nastaviti da žive u svom zajedničkom domu sa bakom i dedom. Osim sa teškim gubitkom oni su suočeni i sa bolešću, za šta izdvajaju ne mala sredstva za lekove.

– Posetiću uskoro ovu porodicu i videti šta mogu da pomognem. Jer, ruku pomoći treba pružiti i kada nisu izbori već kada je to neophodno-rekao nam je na sahrani prisutni Slavko Vujinović, poznati prnjavorski privrednik i humanista.

Ninko Đurić – Večernje novosti

2 Comments

  1. Jel ovaj Djuric normalan ?? Pa konje ti citiras od rijeci do rijeci, oca koji je izgubio sina ?!?!

    Ti bi se malo trebao posavjetovati sa psihijatrom i psihologom, jer ovo prelazi polako u tvoj stil izvjestavanja…ovom covjeku neka je laka crna zemlja, a njegovima puno snage

  2. Tuga sta reci.Dok bagra izdajnici i fasisti šetaju gradom dobri ljudi odose na nebo.Jel to pravda bozija…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*