Završena najuspješnija atletska sezona za AK “SAN” Prnjavor

Završena je najuspešnija atletska sezona od osnivanja 2017. godine za članove Atletskog kluba ”SAN” iz Prnjavora u kojoj je osvojeno 163 medalja: 38 zlatnih, 79 srebrene i 56 bronzana, od čega je 115 medalja: 23 zlatne, 53 srebrenih i 39 bronzanih na zvaničnim Prvenstvima Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Balkana, što je apsolutni rekord Kluba do sada, više nego duplo u odnosu na prošlu godinu.

Na Prvenstvima Republike Srpske je osvojeno 58 medalja: 15 zlatnih, 23 srebrene i 20 bronzane.

Na Prvenstvima Bosne i Hercegovine je osvojeno 46 medalja: 5 zlatnih, 25 srebrenih i 16 bronzanih.

Na Prvenstvima Srbije je osvojeno 8 medalja: 3 zlatne, 4 srebrene i 1 bronzana.

Na Prvenstvima Balkana je osvojeno2 medalje: 1 srebrena i 1 bronzana.

Na Svesrpskom kupu je osvojeno 1 bronzana medalja.

Na Međunarodnim mitinzima, uličnim trkama i krosevima je osvojeno 48 medalja: 15 zlatnih, 16 srebrenih i 17 bronzanih.

Najuspešniji član kluba je bila Kristina Stojković sa osvojenih 37 medalja: 17 zlatne, 9 srebrenih i 11 bronzane, od čega je 25 medalja: 12 zlatnih, 8 srebrenih i 5 bronzanih na zvaničnim Prvenstvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Takođe Kristina je u Ohridu, osvojila titulu viceprvaka Balkana na 100 m za srednje škole.

Kristina Stojković je postavila Novi rekord Republike Srpske u dvorani na 200 m za juniorke.

Trener kluba Dalibor Vrhovac je osvojio bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu za veterane u Solunu u Balkanskoj štafeti.

Slijede pripreme na novu atletsku sezonu koja počinje već početkom godine, kada su na rasporedu Prvenstva Srbije i Bosne i Hercegovine u dvorani, kao i Prvenstvo Balkana za juniorke.

U novu sezonu ulazimo sa još većim ambicijama nego ove godine.

Očekuju nas nastupi na Balkanskom prvenstvu za juniore u dvorani u februaru u Beogradu i na stazi u julu u Turskoj. Takođe nas očekuju nastupi na 2. Evropskim Olimpijskim igrama koje se 2023. godine u julu održavaju u Poljskoj, kao i Evropsko juniorsko prvenstvo u avgustu u Izraelu.

Trenera kluba Dalibora očekuju nastupi na Prvenstvu Balkana za veterane u dvorani u martu u Turskoj i prvenstvu Balkana na stazi u septembru takođe u Turskoj. Takođe od 26. juna do 9. jula u Finskoj se održavaju Evropske Olimpijske igre za veterane, gde bi trener kluba Dalibor trebao da uzme učešće.

Biće puno putovanja, takmičenja i nastupa širom Balkana i svijeta sa kojih očekujemo još više medalja nego ove godine.

Na tom putu se nadamo podršci Opštine Prnjavor, Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske, kao i sponzorima i privrednicima iz Prnjavora.

Tu je svakako i naš generalni sponzor Darjan Đurić i njegova firma Prokop inženjering d.o.o. koji su nam posljednje dvije godine pomagali u odlasku na takmičenja u vidu goriva. Nadamo se i u 2023. godini uspješnoj saradnji sa njima.

Bez pomoći Darjana i njegove firme Prokop inženjering d.o.o. odlasi na sva ova takmičenja u proteklom periodu bi bila jako otežana.

Članovi i rukovodstvo Atletskog kluba ”SAN” iz Prnjavora svima vama želi puno zdravlja i uspešnu Novu 2023. godinu i puno dobrih sportskih, poslovnih i svakih drugih rezultata.

AK “San” Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*