ZAR VANjIN (13) ŽIVOT VREDI 6.5 GODINA? U Prnjavoru svi u šoku, ogorčeni presudom, majka pregažene devojčice kaže – sve nas je ubio! (FOTO)

PRESUDA Nisvetu Mujkiću (26), koji je osuđen na šest i po godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Vanja Rudić (13), izazvala je ogorčenje njenih roditelja i Prnjavorčana.

Svi smatraju da je kazna na koju je on osuđen preblaga!

– Mujkić nije ubio samo Vanju, već je ubio i mene i muža i sve oko nas. On će bar imati života posle svega, a nama života više nema – rekla je kroz suze Vanjina majka Ljiljana Rudić.

U dahu je nastavila.

– Čitav Prnjavor zna da se on drogira i mnogi drugi. Išao je na posao drogiran. Takvi i ubijaju našu decu. Šta meni znači to što je on pustio koju suzu!? Meni to ne znači ništa. Šta treba da uradi? Da pobije više ljudi, pa da mu izreknu maksimalnu kaznu – pitala se neutešna majka.

Narod, koji je organizovano došao iz Prnjavora da isprati presudu, takođe je bio ogorčen.

– Zar za nevinu žrtvu šest i po godina zatvora!? Ona je pod zemljom. To je ponižavajuće. Ne smemo decu pustiti da nam sami idu u školu. On je bio drogiran – tvrde Prnjavorčani, iako toksikološki nalaz pokazao da Mujkić u krvi nije imao opijata, ali je bio pozitivan na brzom testu za drogu i sam je priznao da je skoro 12 sati pre nesreće ispušio pola džointa.

Okružni tužilac Željka Fabić takođe je očekivala veću kaznu.

– Jako sam nezadovoljna izrečenom kaznom – rekla je Fabić.

Mujkićev branilac Aleksandar Jokić smatra da je kazna očekivana s obzirom na pritisak javnosti koje pratio celi postupak.

– Mi ćemo sačekati da dobijemo pismeni otpravak presude, a onda ćemo odlučiti o daljim koracima – rekao je Jokić.

O.M. – Novosti

 

4 Comments

  1. U ovom slučaju moguće je propisati odgovornost licu koje je izazvalo saobracajnu nesreću da je namjerno udarilo lice koje se nalazilo na trotoaru.kako je promašio toliko kestenja i objekata pa završio na tržnici a bio u alkolisanom stanju.

  2. Zar se ne vidi propust sudeje koji je vodio slučaj i presudio,da postoji lice koje je sa licem koje je izazvalo saobracajnu nesreću bilo u vozilu ni na koji način nije uticalo da do toga ne dodje,a tek lice koje je tocilo alkoholna pica u lokalu gdje su imenovani bili nije postupilo po zakonu o tocenju i služenju alkohola licima maloljetnima i licima u vidno alkolisanom stanju kao i vlasniku toga lokala.svi su oni odgovorni za ovaj slučaj.

  3. Pitao bi te sudija da je koji slucajem vase djete ili od kolega pravosudja kako bi osudili sram vas bilo ko da niste roditelji

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*