Za tri dana preko stotinu Prnjavorčana napravilo saobraćajni prekršaj

Na području grada Banjaluka i opština Gradiška, Mrkonjić Grad, Laktaši i Prnjavor za tri dana kažnjeno je 469 vozača od ukupno kontrolisanih 533, rečeno je Srni u banjalučkom Centru javne bezbjednosti.

 

U akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, 12, 13. i 17. decembra,
najveći broj prekršaja evidentiran je na području Banjaluke, i to 201, zatim Prnjavora 123, Laktaša 99, Gradiške 42 i Mrkonjić Grada 27.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je 67 vozača, od kojih je kod dva utvrđeno više od dva promila alkohola u krvi, 11 ih je imalo između jedan i dva promila, a 54 do jedan promil.

Zbog prekoračenja brzine kretanja kažnjeno je 146 vozača, od kojih 76 na području Banjaluke, 41 u Prnjavoru, 24 u Laktašima i pet u Gradišci.

Zbog tehničke neispravnosti vozila kažnjeno je 39 vozača, od kojih 23 na području Banjaluke, 12 na području Laktaša i četiri na području Gradiške.

Bez važeće registracije evidentirano je sedam vozila, osam lica upravljalo je vozilom prije sticanja prava na to, a kod četiri vozila istekla je potvrda o registraciji.

Bezbjednosni pojas nije koristilo 125 lica, vozača i suvozača, jedna osoba nije koristila zaštitnu kacigu, 23 vozača nisu propisno koristili svjetla, a 26 vozača nije posjedovalo dokumenata o registraciji vozila.

Iz saobraćaja je isključeno ukupno devet vozila i 66 vozača, od kojih 58 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Prekršaje su počinila i tri pješaka.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*