Za podršku povratnicima do sada izdvojeno 370.000 KM VIDEO

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić izjavio je u Prnjavoru da je resorno ministarstvo u protekle dvije godine investiralo 370.000 KM u projekte podrške povratku na područje ove opštine.

TV K3

Ramić rekao je novinarima da su sredstva uložena u izgradnju stambenih objekata, i to jedan dio za infrastrukturu, a dio sredstava za stipendiranje studenata sa ovog područja opštine Prnjavor.

“Nadam se da će u narednom periodu sličnih projekata biti više, posebno projekata koji se odnose na održivi povratak, odnosno projekata zapošljavanja”, naveo je Ramić, koji se danas sastao sa načelnikom opštine Prnjavor Darkom Tomašem i prisustvovao otvaranju lokalnog puta u Mravici.

Tomaš je istakao da je otvaranjem rekonstruisane dionice lokalnog puta u Mjesnoj zajednici Mravica-Galjipovci, dužine jednog kilometra, realizovan značajan projekat u kojem je federalno resorno ministarstvo učestvovalo sa 32.000 KM, mještani sa 30.000 KM i opština Prnjavor sa 25.000 KM.

“Dogovorili smo se da naredne godine projekat nastavimo i da završimo drugu dionicu ovog puta. To je dobar primjer koji pokazuje da, kada se udruže građani, lokalna vlast i resorno ministarstvo mogu mnogo da urade”, dodao je Tomaš.

SRNA

12 Comments

  1. Slaviša M. zetovo jagnje za načelnika i sve će biti riješeno ! Prnjavore šta si dočekao !

  2. Pa SDA je u koaliciji sa SNSDom ne samo u Prnjavorskom parlamentu vec i kao Domaviba u parlamentu RS. Ali to ovaj jadni narod ne vidi zato sto to RTRS vjesto krije! Kao sto krije da su akcize na poskupljenje goriva rezultat profiterske koalicije Dodik-Bakir!

    • Dobro je bar plaćamo akcize,a kad je bila koalicija SDS-SDA za vrijeme rata,tada smo plaćali životima.

      • Tesko se rat moze nazvati koalicijom!? Ali se zato dobro sjecamo “patriote” mileta koji je svercovao Ronhil i ostalu akciznu robu dok smo mi krvarili i ostajali bez djelova tjela i zivota za Republiku Srpsku!!!

  3. A koliko je izdvojeno za one koji su se doselili na nasu opstinu jer im je sve popaljeno u federaciji?Vjerovatno nista! Nemaju oni Klokica!!!

  4. Lako je nasim povratnicima ,kada imamo ministra Klokica da stiti nase interese!Klokic, Darko i efendija su pravi tim,sve pohvale i samo tako!Ocekujem uskoro i rjesenje dugogodisnjeg problem sa traktorima koji su oteti lisanjcima,i da to bude pravedno rijrseno!

  5. Ovo je lijepa poruka! Nadam se da ce doci i do onih koji Srbima u pojedinim Kantonima Federacije BiH osporavaju konstitutivnost!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*