Za nabavku školskog pribora i knjiga 7.100 km

Foto: SRNA

Udruženje ratnih vojnih invalida Prnjavor i opština danas su u Centru za kulturu upriličili podjelu vaučera 71 učeniku za nabavku školskog pribora i knjiga, za šta je obezbijeđeno 7.100 KM.

TV K3

Opština Prnjavor je za ovu namjenu izdvojila 4.600 KM, a Udruženje 2.500 KM.

Predsjednik opštinskog Udruženja ratnih vojnih invalida Dragan Vrhovac naveo je da je svaki učenik ove godine dobio vaučer od 100 KM, kao i da su svjesni da to nije dovoljan iznos da se u potpunosti mogu pokriti troškovi kupovine pribora i knjiga, ali da se pomaže u skladu sa mogućnostima.

“Od 2010. godine kada smo pokrenuli ovu aktivnost svake godine mijenjamo korisnike pomoći. Nadamo se da ćemo za još nekoliko godina uspjeti da svoj djeci iz porodica ratnih vojnih invalida pružimo ovaj vid podrške”, rekao je Vrhovac i dodao da se vaučeri mogu iskoristiti u knjižari “Kuzmo prom”.

Uručenju vaučera prisustvovao je i načelnik opštine Darko Tomaš, koji je podsjetio da opština ovoj kategoriji stanovništva pomaže i kroz isplatu stipendija za 45 učenika i 32 studenta iz boračke populacije.

“Djeca i učenici iz porodica ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije i djeca poginulih boraca imaju stipendiju iz opštinskog budžeta. Stipendije u iznosu od 150 KM za studente i od 70 KM za učenike redovno isplaćujemo svih deset mjeseci”, rekao je Tomaš novinarima.

On je istakao da je najbolja i dugoročno najkvalitetnija investicija ulaganje u znanje i obrazovanje.

SRNA

2 Comments

  1. Razumijem da imamo djecu ratnih vojnih invalida, svaki gest pomoći tim ljudima i njihovoj djeci je vid pažnje i poštovanje njihovoj žrtvi za sve nas, ali da poslije 25 godina od rata imamo djecu poginulih boraca koja idu u školu to mi nije jasno, jedino mogu biti na nekom postdiplomskom studiranju.

  2. A sto bas Kuzmo prom mater vam mafijasku….sto ne petroolimp ili grafopapir…jebo vam pas mater prokletu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*