Vrtići počeli sa radom nakon dva mjeseca

Dječija graja, smijeh i igra ponovo odjekuju u prnjavorskim vrtićima. Nakon dva i po mjeseca, obdaništa u ovoj opštini ponovo su ugostila mališane i počeli da obavljaju redovne aktivnosti, u skladu sa novim pravilima Instituta za javno zdravstvo RS, koja nalažu da se mora smanjit broj djece u vrtiću, kao i da u jednoj vaspitnoj grupi može biti najviše 15ero mališana. U javnoj ustanovi „Naša radost“ kažu da su ispoštovali nove norme, i da je od ukupnog broja od 71 upisanog djeteta, njih 29 danas došlo u vrtić.

– Prema preporuci Instituta, oba roditelja moraju donijeti potvrde o zaposlenju, a samohrani roditelji treba da dponesu svoju potvrdu o radnom odnosu, kao i ljekarska uvjerenja za djecu. Danas ih nije bilo više od polovine, ali mislim da će  u budućem periodu dolaziti sve više, kazala je pedagog u JU „Naša radost“Ljubica Božunović.

Nova pravila nalažu i mjerenje temperature i dezinfekciju prilikom ulaska u vrtić, kako djece tako i zaposlenih.

I vrtić „Pčelica“ ponovo je otvorio svoja vrata za korisnike. U ovoj ustanovi kažu da ni djeci a ni zaposlenima nisu teško pala nova pravila.

– Danas smo imali tri grupe, u kojima je i manje od desetero djece. Mališanima se mjeri temperatura, roditelji dezinfikuju ruke a mi se pridržavamo pravila vezanih za brojnost djece. Kao i do sada, djeca stalno peru ruke, rekla je vaspitačica u vrtiću “Pčelica” Nikolina Čulum.

Vasptači u svim vrtićima u Prnjavoru prethodnih dana testirani su na korona virus, a rezultati su bili negativni. Takođe, prostorije ovih ustanova dezinfikovane su prije dolaska mališana.

Djeca sa kojima smo danas razgovarali, kazali su da su srećni što su ponovo sa drugarima, ali i da su im najviše nedostajale, kako su rekli “tete”.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*