Vlada RS: Jednokratna pomoć za penzionere i borce povodm Vaskrsa

Dodik je rekao da je prijedlog koji će Vlada Srpske razmatrati da penzioneri koji primaju penziju u iznosu do 415 KM jednokratno isplati 80 KM pomoći povodom vaskršnjih praznika.

– Za penzionere koji primaju penziju iznad tog zagarantovanog iznosa, biće isplaćeno 50 KM. To sve ukupno iznosi 15,6 miliona KM – rekao je on na konferenciji za novinare.

Dodik je naveo da bi borci od prve do pete kategorije koji su nezaposleni ili imaju primanja do 500 KM trebalo da dobiju 100 KM jednokratne pomoći.

– Tih 100 KM će primiti samo oni borci koji se prijave na već otvoren konkurs u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite. Taj konkurs je otvoren i narednih nekoliko dana i pozivam sve koji ispunjavaju uslove da se prijave, jer će samo oni dobiti ta sredstva – naveo je Dodik.

Premijer Srpske Radovan Višković rekao je da će sjednica Vlade na kojoj će biti donesena odluka o isplati jednokratne pomoći biti održana večeras.

6yka.com

14 Comments

 1. Diskriminacija najmladje populacije Vrs!!!
  Oduzeta mladost,oduzeto zdravlje,oduzeto pravo na posao i sad se oduzima pravo na mizeriju. Hvala !

 2. Предсједник Владе Републике Српске на конференцији за штампу,правдајући задужење РС на Лондонској берзи,измеђуосталога рекао је,да се борцима и пемзионерима не би могла исплатити једнократна помоћ без задужења.Већу глупост од највиших функционера СНСД и РС одавно нисам чуо.Једнократне новчане помоћи одређеним категоријама се дијели када имате суфицит у буџету,односно више пара у буџету од планираних.

 3. Poštovani Srbi Bošnjaci sve probleme i košmare u glavama ćemo riješiti zajedno sa vašom opozicijom zato svi glasajte za Opoziciju a mi smo napravili Savez sa Opozicijom na nivou BiH za izbore 2022 godine mislim da to svi znate! Samo potpuno jedinstvena BiH bez entiteta, kantona i distrikte može da funkcionira i da svima bude dobro! Tih jadnih 80 km iz inata poderite i bacajte ulicom kao znak protesta crvenoj sekti! Treba pokazati Dodiku ko je jači,koga ima više i ko će da vlada Bosnom! Draška za Predsjednika Bosne i Hercegovine!Jelena premijer a Vukan ministar ino poslova! Zatim smjena i tako naizmjenično. Hvala !

 4. Koliko god borcu da drzava kao jednokratnu pomoc,toliko cu i ja odvojiti za jednog nezaposlenog borca od I do V kategorije i plus 5 maraka na tu sumu.
  Jednom penzioneru sam vec dao.

 5. Podignem kedit, dam sirotinji koja ce ga vracati 2%, sebi uzmem mizerni ostatak od 98%, zar mi ne trebaju biti svi zahvalni.

 6. Jeste vi iz SDS bezobrazni,pa kako ce Mile i Zeljka da lete avionom Evropom,a tek helikopterom sledece godine pred izbore ako se ne zaduzimo.Cime da sipamo kerozin,sunce vam vase bezobrazno.

  • Tako je Djuro! Tvoje riječi govore samo da nam treba BiH bez entiteta,kantona i distrikta. To je jedino i ispravno i samo to može da bude dobro i da svima u BiH donese blagostanje!

 7. Како се ближи крај једној владавини то су већи очајнички покушаји,да се под сваку цијену опстане на власти.Свједоци смо ових дана,да нас је Влада Републике Српске задужила за 300 милиона еура,продајом обвезница на Лондонској берзи.Ништа ту не би било спорно,да се те паре убризгају у економију РС,а не да се купује социјални мир.Тако да,ће мо од тих пара дати по 50-100км пемзионерима и борцима,а Додик је најавио и повћање плата запосленим у Републичком сектору.
  Када потрошимо те паре,шта ће мо онда?

  • Mala ispravka nije samo 300 mil eura ,dok se vrati sa kamatom
   biće 380mil eura ili 750 miliona maraka za 5 godina.

  • Zaduziti se ponovo po jos vecoj kamatnoj stopi. Rs nepovratno srlja u samounistenje i kreditno ropstvo.
   Od pocetka godine se vladajuca gospoda 5 puta zaduzila prodajom obveznica na domacem trzistu. A evo sad i na inostranom trzistu po astronomskoj kamati. A sta ce biti kad krediti i kamate dodju na naplatu?

  • Onda nastavi sa SDS-om i PDP-om, oni znaju kako u vremenu destrukcije, kada svi siromaše i jedino živu glavu pokušavaju spasiti postati bogataš i to će ti, kao onomad, pokazati vlastitim primjerom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*