Višković sa predstavnicima njemačke kompanije: Srpska pogodno mjesto za ulaganja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima njemačke kompanije Mayer GMBH, koja planira da proširi proizvodnju u Republici Srpskoj, tačnije na području Grada Prnjavora.

Višković je izrazio zadovoljstvo što njemačka kompanija planira da dodatno investira u Prnjavoru, čime je još jednom pokazano da je Republika Srpska pogodno mjesto za ulaganje. Dodao je da su kod na ovim prostorima najpovoljniji uslovi za investiranje, počev od poreskih olakšica, pa do cijene struje za privrednike, a istakao je visok kvalitet i stručnost radne snage.

Višković je rekao da će Vlada pružiti punu podršku ovoj kompaniji kako bi razvila poslovanje, čime bi omogućila otvaranje novih radnih mjesta i pobošljšavanje ukupnog privrednog ambijenta.

Istakao je da mu je drago što je jedna ovakva kompanija prepoznala Republiku Srpsku kao pogodno mjesto za razvijanje proizvodnje i proširenje poslovanja i poželio im dobrodošlicu u Republiku Srpsku.

Višković je naglasio da je ovo još jedan dokaz da njemačke kompanije odlučuju da posluju kod nas i da prepoznaju pozitivno privredno okruženje.

Vlasnik Mayer GMBH je Vladimir Majer, koji je porijeklom iz Hrvatske, a kompaniju je osnovao u Njemačkoj, gdje trenutno zapošljava oko 350 radnika. Majer je poručio da njegova kompanija u Prnjavoru planira sagraditi proizvodnu halu od oko 5.000 kvadrata sa mogućnošću proširenja. On se zahvalio Viškoviću na prijemu i podršci i izrazio da nosi pozitivna iskustva iz Republike Srpske, kao i da se nada da će što prije početi sa realizacijom svojih planova.

RTRS

7 Comments

    • Jel opet pocinje opet prica po staroj semi ?
      Zadovoljstvo mi je da sam nasla jaka muda za ulaganje kod mene u Prnjavoru… Dacu mu gratis zemlju , prikljucke,ukljucke itd …

  1. Jel opet pocinje opet prica po staroj semi ?
    Zadovoljstvo mi je da smo nasli stranog partnera za ulaganje u Prnjavoru… Dacemo mu gratis zemlju , prikljucke itd …

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*