Viši privredni sud odlučio: Prnjavorski “Ribnjak” imovina Srpske

Viši privredni sud u Banjaluci odlučio je da se prnjavorski “Ribnjak” vraća u vlasništvo Republike Srpske, potvrđeno je ekskluzivno za Radio televiziju Republike Srpske.

Viši privredni sud usvojio je žalbu Pravobranilaštva Srpske u postupku protiv tuženog preduzeća “Ribnjak” Prnjavor i donio rješenje kojim je zabranio prodaju, zamjenu, poklon, opterećenje i zakup svih nekretnina kojima je upravljao tuženi.

Kako iz Pravobranilaštva kažu, u toku stečajnog postupka donesena je odluka da se imovina stečajnog dužnika “Ribnjak” Prnjavor prodaje, međutim Pravobranilaštvo Srpske je blagovremenim zahtjevom i prijedlogom tražilo određivanje mjere obezbjeđenja, jer je imovina protivpravno upisana na “Ribnjak” Prnjavor i ista predstavlja vodno dobro od opšteg interesa i samim tim je vlasništvo Republike Srpske.

Ova mjera će biti zabilježena u svim javnim evidencijama, s toga će na ovaj način biti zaštićena imovina od prodaje – potvrđeno je iz Pravobranilaštva za RTRS.

Podsjećanja radi, Viši privredni sud u Banjaluci ovo rješenje donio je 28. juna 2021. godine.

RTRS

2 Comments

  1. Bravo… Sad znamo ko je odgovoran i ko ce dole to sad srediti. Sutra 16.7.treba republicka inspekcija da kazni Rep.Srpsku jer je dovela vodene povrsine u takvo sta be….
    Tako ja to ko laik razumijem

  2. Tek sad se Sud sjetio nešto rješavat! A Travičevi kriminalci se do sada iživljavali koliko su hteli proklčeti bili!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*