Više osoba iz Prnjavora za vikend kažnjeno zbog nedozvoljene količine alkohola

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka kontrolisali su 2.909 učesnika u saobraćaju, a zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu sankcionisali su 128 vozača.

Kontrola je sprovedena proteklog vikenda na području Banjaluke, Prnjavora i Kneževa s ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja tokom koje je izdato 147 prekršajnih naloga.

– Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 75 ih je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 promila, 34 vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 promila, a 14 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu većom od 1,5 promila – saopšteno je iz ove uprave.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su četiri vozača mlađa od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva. Јedan vozač je odbio da se podrvgne alkotestiranju, a evidentirano je 27 ostalih prekršaja.

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor su uhapsili dva lica koja su upravljajući putničkim vozilom pod dejstvom alkohola učestvovala u saobraćajnim nezgodama.

U Ulici Rajka Maleševića uhapšeno je lice S.G. iz Prnjavora, jer je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi sa materijalnom štetom, a kod ovog lica je utvrđeno je prisustvo od 1,85 promila alkohola u organizmu.

U mjestu Lužani, grad Prnjavor, policajci su uhapsili lice čiji su inicijali B.S. iz ovog grada, jer je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi sa materijalnom štetom, a kod njega je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Iz Policijske uprave Banjaluka pozivaju učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*