Vidovdanska olimpijada u čast srpskim borcima

Foto: SRNA

Vidovdanska olimpijada u Кulašima koja se održava 23 godine predstavlja pomen poginulim borcima u proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu, a mlađim naraštajima ukazuje na značaj njihove žrtve za stvaranje Republike Srpske, rekao je danas predsjednik mjesne Boračke organizacije Popovići – Кulaši Radoslav Petrović.

TV K3

Petrović je naglasio da je najvažnije da se poginuli borci nikada ne zaborave, zbog čega se kod spomen obilježja podignutog prije dvije decenije održava i parastos za 21 poginulog borca iz Кulaša i Popovića.

„Nastojimo da ta sjećanja prenesemo i na mlađe naraštaje, da se značajni datumi nastave obilježavati, da se ne zaborave“ , kaže on.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš je podsjetio da je 626 boraca ove opštine dalo život za stvaranje Republike Srpske, što je svrstava na drugo mjesto u Republici Srpskoj po omjeru poginulih boraca i broja stanovnika.

Marica Martinović koja je 1994. godine na vozućkom ratištu izgubila sina Željka kaže da je danas najviše boli nebriga nadležnih institucija za ovu populaciju.

„Imam 190 КM penzije i ništa više od primanja, preko Boračke organizacije u Prnjavoru dižem i ogrev na kredit. Živim sama među četiri zida, nemam često ni za lijekove“ , kaže Martinovićeva.

Na Vidovdanskoj olimpijadi u Кulašima koju opštinska Boračka organizcija u Prnjavoru organizuje s ciljem očuvanja sjećanja na značajne istorijske datume iz srpske istorije kakvi su Vidovdan i proboj „Кoridora života“ učestvuje 13 ekipa.

Sportska takmičenja su organizovana u šest sportskih disciplina.

SRNA

2 Comments

  1. Ove godine je drasticno pala posjecenost! To je revolt zbog sadašnjeg rukovodstva!ko da slijedi pobjegulju sa Ozrena?!

  2. Врло лијепа традиција бораца ВРС. Организују ту манифестацију са скромним средствима. То је сабор спорта часних и честитих људи, који су са својим погинулим саборцима стали на бранику отаџбине. Нисмо им вриједни нити до глежња.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*