Ekskluzivno: Video snimak pokušaja ubistva narodnog poslanika Miladina Stanića! (VIDEO)

SDS i Miladin Stanić su ovo predstavili kao pokušaj ubistva politički motivisan i da se radilo o naručenom ubistvu. Evo šta se stvarno dogodilo.

Video snimak za koji odbrana tvrdi da nije zakonit, ali je ipak uvršten u dokazni materijal, izuzet je sa video nadzora na porodičnoj kući osumnjičenog.

Slučaj koji je banjalučko tužilaštvo kvalifikovalo kao pokušaj ubistva dogodio se 31. jula ove godine oko 16.55 u mjestu Kremna kod Prnjavora, zaseok Piplići.

Na snimku koji je u posjedu Gerile jasno se vidi da Miladin Stanić u više navrata „drlja put“ ispred kapije, odnosno dvorišta osumnjičenog.

Upravo ovaj dio je krunski dokaz za odbranu Petra Stanića koja tvrdi da je osumnjičeni u kritično vrijeme branio svoju imovinu, te da nije bilo govora o politički motivisanom pokušaju ubistva.

Vidjevši da Miladin Stanić drlja njegov put, Petar Stanić izlazi do svoje kapije, a zatim vadi pištolj koji mu je bio iza pojasa i sa nekoliko metara puca u traktor.

Na snimku se vidi i kako narodni poslanik pokušava izbjeći najcrnji scenario tako što traktor vozi unazad.

U jednom trenutku traktor je stao, a osumnjičeni Petar Stanić zatim otvara svoju kapiju i prilazi traktoru na samo nekoliko metara sa uperenim pištoljem, nakon čega Miladin Stanić bježi niz put.

Kamera je zabilježila i kako cijeli događaj posmatra dvoje komšija koji su na kraju ipak pobjegli u svoje dvorište.

Osumnjičeni Petar Stanić se nakon što je ispalio više hitaca vratio u dvorište, a njegova supruga Mirjana Stanić je zatvorila kapiju.

Dva ispaljena metka pogodila su traktor koji je vozio narodni poslanik, a jedan metak se rikošetirao i pogodio palac desne ruke Miladina Stanića. Ova povreda kvalifikovana je kao lakša tjelesna povreda.

Tokom pretresa kod osumnjičenog Petra Stanića, osim pištolja CZ kalibra 7,62 milimeatra, za koji nije posjedovao dozvolu, pronađen je i gasni pištolj, te još četiri ručne bombe i tromblonska mina.

Prema istražnoj dokumentaciji Stanić je policiji prvo rekao da je pucao iz gasnog pištolja, ali je ubrzo utvrđeno da to nije istina.

Upravo ova veća količina nelegalnog naoružanja bio je i presudan razlog da mu Okružni sud u Banjaluci produži pritvor za još dva mjeseca, a sve zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogao dovrišiti započeto krivično djelo.

Osumnjičeni Petar Stanić kojem je nedavno produžen pritvor zbog opasnosti da bi mogao dovršiti započetko krivično djelo ili preciznije rečeno, ubiti Miladina Stanića, u svojoj odbrani je naveo da punih 30 godina sa rođacima ima problema.

-Miladin Stanić je traktorom prelazio preko moje njive, na šta nije imao pravo i na taj način me je isprovocirao. Više od 30 godina me provocira. Svojim uticajem u opštini omogućio je da se meni sruši ograda, a ja sam nakon sudskog postupka dobio presudu da ograda može stajati na tome mjestu, ali je nisu htjeli vratiti pa sam ja morao to učiniti – izjavio je Stanić, dodavši da je teško bolestan i da mu teško pada boravak u pritvoru.

Udaren lopatom u glavu

Nedo Stanić, brat narodnog poslanika Miladina Stanića, u oktobru prošle godine osuđen je na uslovnu kaznu od tri mjeseca i novčanu od 1.000 maraka, nakon što je lopatom u glavu udario Petra Stanića.

U presudi se navodi da je Nedo Stanić nakon svađe sa rođacima rekao Petru i njegovoj supruzi „Majku vam j…., pobiću vas sve“ nakon čega je lopatom i to njenim metalnim dijelom udario Petra Stanića u glavu.

Banjalučko tužilaštvo je ove prijetnje i napad umjesto pokušaja ubistva, kvalifikovalo kao ugrožavanje sigurnosti i tjelesnu povredu, pa je optuženi na kraju osuđen na mizernu kaznu.

Gerila.info

12 Comments

  1. Na stranu i jednog i drugog Stanića, ista fela. Problem je ono 4 djece iz kuće Bijelića, ta djeca zbog Petra idu u školu sa strahom jer ih svaki put napada i galami na njih kad idu u školu, zatvorio je put koji su ljudi koristili 20 i više godina. Nema to veze sa Miladinom, ni politikom, Petar je bolestan u glavu a još ga advokati podpaljuju da mu izvlače pare.

  2. Strasno ovakve ljude treba odmah strpati u zatvor! Pucati na čovjeka radi medje strasno!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*