VELIKA AKCIJA U PRNJAVORSKOM RIBNJAKU: Počele pripreme za uklanjanje uginule ribe

MADA je novom sudskom odlukom novoimenovani stečajni upravnik Nataša Kosić, čak četvrti za godinu dana pod stečajem, naložila za ponedeljak početak a u već u utorak završetak uklanjanje uginule ribe u prnjavorskom „Ribnjaku“, nesnosni smrad koji se sve više širi praktično je već i pre vremena zasukao rukave šestorice radnika pod ugovorom.

Kako „Novosti“ saznaju, već u subotu nakon što su parkirani traktori i bageri, bukvalno preko noći, zbavili gorivo, počelo je krčenje zaraslih staza ribnjaka, kao i pripreme za kopanje rupa. Reč je o jamama u koje će, još se ne zna tačno koliko tona, biti zatrpana uginula riba. Da bi se posao propisno završio, za to je, uz naftu, nabavljeno i nešto više od tonu kreča.

– Startujemo od ponedeljak ujutro vađenjem uginule ribe na manjem bazenu blizu upravne zgrade. Odmah ćemo iskopati i rupe u koje ćemo staviti uginule ribe, posuti krečom i zatrpati. U utorak ćemo nastaviti u bazenima koji imaju više uginule ribe. Sve to nam je za 72 sata naložila nadležna inspekcija, koja ne računa vikend, pa verujemo da ćemo zadatak završiti u predviđenom roku-najavljuje stečajna upravnica Nataša Kosić.

DO GLIBA I KUPOVINE

U PRNJAVORU su sve glasnije priče da su sračunato propadanje i pljačka, stečajne i druge sudske zavrzlame, zapuštenost bazena i nehranjenje riba, očigledna namera „nekih moćnika“ da nekadašnji gigan srozaju do gliba i potom kupe za male pare. Inače, prnjavorski „Ribnjak“ je procenjen na 10,5 miliona maraka, sa 850 hektara vredne zemlje uz magistralni put Prnjavor-Derventa.

Radove će nadgledati inspekcija, a baš kao i uznemireni meštani, radnici ovog nekadašnjeg giganta poslati na biro za nezaposlemne, nadaju se da se sve neće završiti samo ukopom do sada uginule ribe.

Foto: N. Đ.

-Ništa nećemo promeniti ako samo odradimo posao za ono što se veće desilo. Moramo sprečiti dalju katastrofu i spasiti preostale tone ribe, otkopom kanala, dovodom tekuće vode, redovnim hranjenjem ribe koju nismo nahranili još od 2019. godine-poručuje Mladen Kitić, nekadašnji poslovođa proizvodnje, sada jedan od šestorice radnika na birou pod ugovorom.

Ninko Đurić – Večernje novosti

4 Comments

  1. Inspekcija tu nece smjeti ni da dolazi i nadgleda,a ako bi i dosla pitanje je da li je strucna.Ako je i strucna morat ce ipak da djeluje po partijskoj liniji,a ne po strucnosti.Evo jedno obicno pitanje da li je igdje bio nadzorni organ pri asfaltiranju lokalnih puteva?

    • Jeste, bio je nadzor nad radovima na lokalnim putevima kao i na radovima u ulici Vida Njezica. Sve se “nadzire” po tome kako se naredi.

  2. Na pet tona uginule ribe vi ste nabavili tonu krece pa jeste li vi normalni?Znate li vi uopste kako se uginula riba treba ukopati i kako citav proces ide.Nadam se samo da ce Inspekcija nadgledati uklanjanje i ukop ribe i da nece dozvoliti bez propisan ukop ribe.Nisu to radnici to su lovokradice i preprodavci ribe.Nek se ljute koliko hoce ali je tako.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*