Velemajstor Dalibor Stojanović pobjednik 27. Svetosavskog turnira

Foto: SRNA

Velemajstor Dalibor Stojanović sa osvojenih osam poena pobjednik je 27. Svetosavskog šahovskog turnira održanog danas u Potočanima u organizaciji Šahovskog kluba /ŠК/ “Pošk”.

TV K3

Drugo mjesto sa istim brojem poena zauzeo je Vlado Narančić, a treće velemajstor Milan Vukić sa 7, 5 poena.

Među osam prvoplasiranih, koji su dobili i novčane nagrade, našli su se i Draško Babić, Vlado Jakovljević, Slaven Paštar, Goran Vajić i Emanuel Lazić.

Stojanović kaže da je konkurencija ove godine bila solidna, kao i da je zbog iskustva i velikog broja odigranih turnira očekivao visok plasman.

Trećeplasirani Milan Vukić je napomenuo da je u konkurenciji bilo dosta mladih igrača.

“Po meni glavni pobjednici su, ipak, organizatori koji u teškom ekonomskom vremenu uspjevaju da održe tradiciju toliko godina, a znamo da mnogo veći gradovi uopšte nemaju šahovske turnire” , izjavio je Vukić.

On je ocijenio da je danas u drugom planu bio rezultat, a više druženje i želja da se šahu vrati popularnost.

Među osam prvoplasiranih našao se i jedanaestogodišnji Emanuel Lazić, član ŠК „Panteri“ iz Bijeljine i najmlađi učesnik turnira.

“Ovo mi je prvi put da učestvujem na turniru u Potočanima. Zbog velikog broja igrača I ubrzanog sistema igre turnir je bio dobar i težak” , rekao je on.

Predsjednik Šahovskog kluba “Pošk” iz Potočana Miroslav Popadić istakao je da je ovo po broju igrača do sada najmasovniji turnir.

“Nastupilo je 65 šahista iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Za nas kao organizatore veliko je priznanje što su danas sa nama bila i dva velemajstora iz Republike Srpske” , istakao je Popadić.

Turnir je igran u 9. kola po FIDE pravilima, a po prvi put će biti rejtingovan.

Generalni sponzor turnira je opština Prnjavor.

U organizaciji Šahovskog kluba “Pošk” početkom marta u Potočanima će biti održan i 39. Osmomartovski turnir za žene.

SRNA – Tamara Stojanović

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*