VASIĆ ZA SRPSKAINFO “Nisam kandidat za načelnika, SDS će dati prednost mladima”

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke, Nemanja Vasić, rekao je za Srpskainfo da neće biti kandidat za načelnika Prnjavora, kako se spekulisalo do sada, već da će ova stranka na izbore izaći sa novim i mladim licima.

– SDS će u Prnjvaoru na izbore izaći sa mladom garniturom, ljudima mlađim od 35 godina. Izuzev par stariji poljoprivrednih proizvođača, na listi za odbornike biće mladi ljudi – pojasnio je Vasić.

On dodaje da će SDS-ov kandidat za načelnika opštine takođe biti mlada osoba, od oko 30 godina, jer je situacija, kaže, u ovoj opštini takva da joj je nephodna pomoć mladih.

– Situacija u Prnjavoru je kao devedesete, kada sam ja sa 32 godine i bio predsjednik Skupštine, a svi drugi bili mlađi od mene i uspjeli smo. I sad je teška situacija i treba dati mladima, ovim koji su odlučili da ostanu, šansu da osmisle koncept kako spašavati ovaj egzodus i riješiti  probleme, a ne samo čekati da li će neko iz Vlade poslati koju marku da se nešto uradi – objasnio je Vasić.

O imenima će, kaže, kasnije, kada zvanično objave kandidaturu, a sada je jedino sigurno da će SDS, bar u Prnjavoru, na lokalnim izborima ove godine nastupiti sa mladim licima.

– Ovdje vlada jedna bezidejnost koja samo tjera ljude odavde. Bio bi red da penzioneri i drugi daju šansu mladima, jer očigleno da ovo što smo mi radili nije dobro – rekao je Vasić za Srpskainfo.

Srpskainfo.com

18 Comments

 1. Основни проблем становника општине Прњавор је у томе што су будале превише самоувјерени а паметне особе стално у дилеми. Паметан и одговоран човјек, особа, неће се кандидовати за неко друштвено одговорно мјесто, за начелника општине нпр. , јер процјењује опште стање у друштву и оцјењује своје личне могућности е да би допринео бољитку друштвене заједнице. Незналице, политички идиоти и економске убице немају ту врсту самоодговорности и полазишна им је тачка – лични интерес који се изражава у посједовању некретнина и брдо пара, скупих аута, сатова, фирмиране одјеће и младих љубавница (љубавника). Уз наведено иде и политички имиџ – друштвена моћ и утицај на сараднике и институције.
  Будалетине, који немају ни знања ни морала, а уз то себе сматрају врсним политичарима, немају моралне “кочнице” да сагледају друштвену збиљу цјеловито и намјеру да ураде нешто корисно за општину, регију или Ентитет, државу. Не, они само мјеркају прилику како да увећају свој банковни конто, да што боље подјеле природне или друштвене ресурсе претходних генерација, наћи ће прихватљив договор и заједнички језик са “политичким неистомишљеницима” и са самим Шејтаном – да би избјегли сваку могућу одговорност за оно што су траљаво урадили или нису урадили, што су опљачкали, и народ довели до биједе и безизлаза.

  Добро је запазио – Veso says: 16.02.2020. AT 14:47, који каже: “… Ovako ce da sagori jos jedan omladinac kako bi Nemanja ostao “čist” a on i dalje nastavlja sa svojim biznisom u dilu sa vladajucima”.

  Немања је слика и прилика општег стања нашег друштва и односа у њему, од када се појавио као „политичар“ до данас. Слични или још репрезентативнији су Обрен Петовић, Мићо Мићић, Драган Чавић, Младен Иванић, и ини, који размишљају и раде на штету сопственог народа – дугорочно и на властиту штету и штету својих унучића… Намјера, нашег „јунака“, да се не кандидује за начелника треба да нам буде срећа и велико олакшање!? Неће Васић тиме ништа изгубити, напротив.

  Чак и она патриотска група посланика: Тривић – Вукановић – Станивуковић бију узалудну битку, у времену и простору, раде Сизифов посао. Јер, шта и да побједе, када се у њиховој групи већ налазе васићи, петровићи и мићићи, или они слични њима!

  Нема нама спаса, наде и изгледно боље будућности. Зато ја увијек Кажем себи – Добро је, нек није горе а у себи контам: Добро је, ал биће горе!!!

 2. Milan Aleksić najbolje rešenje za ovaj narod.
  Nije završavao privatne kurseve da bi dobio zvanje, završio jedan od najtežih fakulteta i to republički, odbio je pozive za posao njemackih firmi da bi ostao i borio se ovdje za sve nas. Nije ničiji poltron i ako Bog da u oktobru će biti novi načelnik Prnjavora !

 3. Kandidata kao sto je Dip.ekonomista Milan Petrovic bi rado prihvatila bilo koja kandidovana stranka pozicije i opozicije. Osoba sa velikim bankarskim iskustvom a samim tim i poznavalac ekonomske situacije u BiH, poliglota, suvereni pobjednik u SDS-na proslim izborima je jedini logican izbor na sledecim izborima. Mislim da je upravo ovaj kapacitet i lucdnost kod Milana prepoznao i gospodin Nemanja.

  • Petrovic je obicni ljigavac koji Tomašu viri iz dupeta, zavrsio je neki privatni kurs tkz ekonomiju a jedini jezik koji zna kao poliglota je roktanje, kada vabi prasice!
   Nemanja ga je koristio kao kurton u stranačkim aktivnostima svo ovo vrijeme!

  • Jel taj mali tvoje dete kad ga toliko hvalis? Cuj veliko bankarsko iskusvo .Jel se rodio u banci ili sta? Potice iz cuvene bankarske porodice, koja ima svoju banku???-

 4. Za nacelnika opstine treba izabrati nezavisnog kandidata i napraviti opstinsku vladu od strucnjaka za razne oblasti koji znaju raditi a ne kao dosad da bude sve po politickoj liniji i dilu pa su nacelnici opstinskih odjeljenja totalno nekvalifikovani za taj posao a njihovi radnici jos gore nista nezaju….,

 5. SDS će pogriješiti. Nemanja Vasić je najbolja ličnost za načelnika, a da u njegovom timu budu ti mlađi ljudi. Jednostavno prnjavorska politička scena nema boljeg kandidata za načelnika, a koji bi uspješno stao na crtu Tomašu. Šteta što je lokalni SDS toliko kratkovid.

 6. Ne trebaju nama golobradi i neiskusni mladi rukovodioci koji su tek zavrsili1 privatne skole,stoje pod uticajem roditelja,poslodavaca,tajkuna ili partijskih rukovodilaca.Oni imaju san o modernom i naprednom drustva ali su neiskusni i podlozni manipulacijama velikih.Nego smo za snazne iskrene uticajne kandidate sa autoritetom koji ce biti sposobni da se odupru spekulantima i svima onima koji cine nepravdu prema radnicima.Mozda ce doci na red borba protiv sive ekonomije utaje poreza nepotizma korupcije i licnih interesa nesavjesnog trosenja drustvenih sredstava,zastita okoline i resursa siromastvo…nekad.

  • Potpuno se slaźem. Nemanja nastoji preko ledja mladih preturiti ove izbore, a da treba ugrabiti neko ministarsko mjesto, onda se tih mladih ne bi niko sjetio, već bi to pripalo njemu, Staniću, i drugima. Kakvi mladi pobogu.

 7. Boji se stari prdonja izaci na crtu. Odgovara mu Tomas, a ako bi isao on morao bi drijesiti kesu i pobkefiti. Ovako ce da sagori jos jedan omladinac kako bi Nemanja ostao “čist” a on i dalje nastavlja sa svojim biznisom u dilu sa vladajucima.

 8. Ovaj načelnik nema još 40godina a ima dva mandata iza sebe i šta je uradio ?
  Prnjavoru treba čovjek poput Milorada Simića iz Dervente koji je uspio da sve iole eminentnije firme strane/domaće dovede i osigura najmanju stopu nezaposlenosti a to nisu firme koje imaju minimalne plate.Derventa ima izvoz od 17% od čitavog izvoza BiH i tu je sve jasno.

  • Milorad Simić je došao na ruševine! Polako ali sigurno radio! U Prnjavoru je u ratu kako tako funkcionisala privreda! Poslije rata ovaj Nemanja i njegovi pajtaši su opljačkali i uništili sve što su mogli! Njima je bila bita para! Ukrali su ratni porez i navikli na veliku lovu! Sada nema love.Nema iz čega pljačkati! Baja zauzeo sve! Poterebno je da se kandiduje bilo ko jer nema plijena! Razlika između Dervente i Prnjavora je u ljudima. Prnjavor je imao zlu kob d aga ova grupa kradljivvaca opljačka i uništi Prnjavor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*