Uznemirujuće fotografije: Šakali poklali ovce u Galjipovcima (Foto)

Jutrošnja posjeta  imanju  kako bi nahranio ovce,  i prizor kojeg je zatekao, zauvijek će ostati u ružnom sjećanju Danijelu Laziću iz Prnjavora. Blago rečeno Lazić se šokirao kada je kročio na imanje.

U,  od Prnjavora 6 kilometara udaljenom selu Gornji Galjipovci, Lazić ima poljoprivredno imanje, na kojem se bavi uzgojem ovaca. Od jutros njegovo stado ima trinaest ovaca i četvoro jagnjadi manje, koji su stradali, po svemu sudeći  od šakala, koji su tokom noći imali krvavi pir na imanju u Gornjim Galjipovcima. Takođe, i veći broj ovaca je povrijeđen.

„Tokom bavljenja ovačrstvom ovo mi se dešava već drugi put u kartkom vremenskom periodu. Prizor koji sam jutros zatekao, malo koga može ostaviti ravnodušnim. Ovce su bile posvuda u lokvama krvi, a jedino što mi je preostalo jeste da obavijestim nadlžene službe, kao i Lovačko udruženje Borik, koji su izašli na lice mjesta“ističe Lazić koji dodaje da su ovce po svemu sudeći stradale od upada šakala na imanje.

Za Lazića koji napominje da se ovčarstvom bavi iz hobija, jutros  nanešena šteta  teško je  nadoknadiva, te razmišlja o mogućnosti da se u potpusnoti prestane baviti ovčarstvom.

Za P.info: (Z. A.)

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*