Utakmicama mlađih kategorija počeo turnir u basketu “Viva 3×3 Prnjavor” (VIDEO)

Utakmicama mlađih kategorija pionira, juniora i kadeta, večeras je počeo “Viva 3×3 Prnjavor”, turnir u basketu koji se igra na Trgu srpskih boraca u Prnjavoru.

Pored mlađih selekcija, od 23.7. igra se Nikšićko 3×3 liga Republike Srpske, a od 24.7. FIBA 3×3 turnir, koji ima status “satellite”. Pobjednik “satellita “putuje u Hamburg na Challenger koji ima nagradni fond 35.000 dolara.

“Preko 20 ekipa imamo u mlađim kategorijama iz devet gradova. Kada je riječ o 3×3 ligi Republike Srpske, tu učestvuje 16 ekipa iz cijele Srpske. Takođe, i na”satellite” turniru imamo isti broj ekipa koje dolaze iz cijele Evopre”, rekao je organizator tunira Ljubiša Šikarac.

Pobjednici prethodna dva “satellite” turnira u Prnjavoru putovali su u Berlin (Njemačka) i Rigu (Letonija).

Generalni pokrovitelj turnira je brend “STR8” čiju novu mirisnu liniju FREAK potpisuje Giannis Antetokounmpo, dvostruki MVP (najkorisniji igrač) – NBA lige, a zlatni sponzor turnira je lokalna zajednica, na čelu sa načelnikom opštine Darkom Tomašem.

Tomaš je istako je ovo jedna od najvećih sportskih manifestacija u Prnjavoru, te da okupi ono najkvalitetnije što ovaj sport ima.
“Prnjavor je jedan od dva grada u BiH koji ima ovakav nivo turnira. Ono što je posebno važno jeste da se ovo po 25. put održava u našem gradu”, rekao je Tomaš.

Finala svih najmlađih selekcija, pionira, juniora, kadeta i 3×3 lige Srpske igraju se u nedjelju, kada su i na programu i četvrtfinala, polufinala i finale “satellite” tunira.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*