Usvojen Budžet za 2020. godinu

Odbornici Skupštine opštine Prnjavor usvojili su na današnjoj sjednici budžet opštine Prnjavor za 2020. godinu u iznosu od 15.900.000,00 KM. Prijedlog budžeta veći je od nacrta za 450.000,00 KM, a povećanje budžetskog okvira je rezultat povećanja određenih budžetskih prihoda i primitaka. U odnosu na nacrt izvršeno je povećanje planiranih prihoda od zemljišne rente, naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, naknade za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta i primitaka od prodaje zemljišta, kao i planiranje sredstava granta UNDP/MEG za podsticaje za nabavku mašina i opreme, koji nije bio planiran nacrtom budžeta.

TV K3

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i rebalans budžeta za 2019. godinu, Prijedlog odluke o pristupanju izradi izmjene dijela Urbanističkog plana „Gradsko jezgro“, (izmjena VI) i Rješenje o imenovanju Savjeta za ukupno praćenje izrade izmjene dijela Urbanističkog projekta „Gradsko jezgro“, (izmjena VI) i Prijedlog odluke o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Prnjavor za 2020. godinu.

Prijedlog odluke o utvrđivanju naziva ulice Slobodana Bobana Podgorca povučen je sa dnevnog reda, a skupštinsko zasjedanje, na samom početku, napustili su odbornici Kluba SDS, uz obrazloženje da je materijal preobiman za jedno skupštinsko zasjedanje.

U toku je rasprava o Prijedlogu odluke o davanju na privremeno korištenje objekta.

Opština Prnjavor

3 Comments

  1. Neznam nije mi jasno ponasanja i nekulturno neljudski poslanika u skupstini a u privatnom su se trulo nakupili od ovoga ojadjenoga i bjednog naroda neka ih je sram i neka se ne pojavljuju nigde kod naroda ali ce doci vreme kazna od boga a narod ce kad tad uzeti stvar u svoje ruke jos malo

  2. Zahvaljujem se posebno gosoodinu Aulicu sto je tako hrabro stao uz prijedlog usvajanja budzeta i svojim auroritetom uticao na donosenje pomenute odluke te donio mir i spokoj u domove stanovnika nase opstine!!!

  3. dani dijaspore, dani GLAMOČAKA dana 27.12.2019. ima i narodni tribun MIKIČ fasada DRAŽAN maskiran u đeda mraza ……..merhaba

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*