Uspješna akcija suzbijanja krivolova u rejonu jezera Drenova (FOTO)

U jeku mrijesta šarana, ribočuvarska služba “Ukrinski cvijet” i pripadnici policijske stanice Prnjavor sproveli su uspješnu akciju u kojoj je zaplijenjeno 50 metara mreže postavljene od strane NN lica u blizini mrjestilišta na jezeru Drenova.

Ova akcija predstavlja odličan primjer saradnje između Ribočuvara i policije u suzbijanju krivolova i zaštiti ribljeg fonda jezera Drenova.

Posebna zahvalnost se upućuje pripadnicima policijske stanice Prnjavor koji su aktivno učestvovali u akciji. Njihov doprinos je neophodan u očuvanju ribljeg fonda i suzbijanju nelegalnih aktivnosti.

Takođe, ističemo požrtvovanost ribočuvarske službe koja je tri noći dežurala nakon otkrića mreže, s nadom da će počinilac biti uhvaćen. Posebnu zahvalnost izražavamo ribočuvaru Ljubiši Nježiću, koji je otkrio mrežu i organizovao akciju pokušaja hvatanja počinioca. Takođe, ne treba zaboraviti ni zasluge ribočuvara-volontera Željka Jelića, Slobodana Savića i Borisa Kresojevića.

Ovaj incident nanosi ogromnu štetu ribljem fondu, a iz ribolovačkog društva poručuju da posjeduju materijalne dokaze i da su na dobrom tragu u otkrivanju ribokradica. Ovim putem pozivaju počinioce da se sami prijave, čime mogu umanjiti težinu sankcija koje ih očekuju.

Iz Ukrinskog cvijeta poručuje da svi zajedno treba da radimo na očuvanju prirodnih resursa i zaštiti ribljeg fonda za buduće generacije.

Prnjavor.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*