Uspjesi srednjoškolaca u Prnjavoru: Medalje sa svjetskih takmičenja krase školske vitrine

Kolekciji od desetak nagrada, osvojenih na inostranim takmičenjima tokom posljednjih nekoliko godina, srednjoškolci iz Prnjavora dodali su pobjedu na Sajmu mladih pronalazača “Arhimed” u Moskvi.

Inovatori iz Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić”, zajedno s nastavnikom Ilijom Golićem, pokazali su da znanjem i inovatorstvom u oblasti informatike ne zaostaju za vršnjacima iz regiona i svijeta.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Veoma sam zadovoljan uspjehom svojih učenika jer su oni pokazali liderstvo na takmičenju, gdje je bila izuzetno velika konkurencija. Znanje naše djece treba cijeniti, pravilno vrednovati i stimulisati – kazao je Golić.

U nagrađenoj ekipi prnjavorskih inovatora su Ognjen Živković, Radislav Vukić, Žarko Živanić, Mihael Marinković i Nenad Golić. Većina njih će, kazali su nam, poslije završetka srednje škole ovog ljeta potražiti zaposlenje kako bi znanje stečeno tokom školovanja primjenili u praksi.

– Dio ove ekipe takođe planira nastaviti školovanje jer želi znanje iz srednje škole dograditi napredujući u struci. Uvjeren sam da će oni uspjeti u svojim namjerama. Svaka generacija naših učenika je uspješna, a među njima se redovno pojavljuju mladi šampioni znanja, koji to potvrđuju na takmičenjima – naglašava Ilija Golić.

U Centru srednjih škola “Ivo Andrić” u Prnjavoru ove godine školovanje završava 238 učenika iz 11 odjeljenja.

Za učenike generacije proglašene su Željana Todić, maturantkinja ekonomsko-tehničkog smjera, i Jovana Vuković, maturantkinja trgovačkog smjera. Željana Todić je takođe dobitnik Vukove diplome za ovu školsku godinu.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Jovana Jokić

Od 69 učenika završnog razreda Gimnazije u Prnjavoru, za đaka generacije proglašena je Jovana Jokić. Sve petice tokom školovanja u Gimanziji, osim Jovane Jokić, ubilježili su Nevena Đukić i Stefan Tošić.

Kviz znanja u Gradiški

OŠ “Mladen Stojanović” iz Gornjih Podgradaca pobjednik je 23. Kviza znanja iz vjeronauke, istorije i srpskog jezika. Drugo mjesto osvojila je OŠ “Vaso Čubrilović” iz Gradiške, a treće OŠ “Kozarska djeca” Kruškik, koja je bila domaćin ovog tradicionalnog takmičenja.

Takmičenje je organizovalo Srpsko kulturno i prosvjetno društvo “Prosvjeta” iz Gradiške uz pomoć gradske uprave. Učestvovalo je 7 škola.

Srpskainfo – Milan Pilipović

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*