Uručeni ekonomski paketi za pet porodica

Udruženje “Romska djevojka – Romani ćej” iz Prnjavora uručilo je danas ekonomske pakete za pet porodica koje su aplicirale za ovaj vid pomoći u okviru realizacije projekta koji finansira njemačka Vlada.

Foto: SRNA

Predsjednik Udruženja Snježana Mirković izjavila je za Srnu da je riječ o porodicama koje već imaju vlastiti privatni posao ili se bave poljoprivredom, a mašine i oprema koje su danas dobili dodatno će im olakšati rad.

Foto: SRNA

Mirkovićeva je podsjetila da je do sada “Romani ćej” kroz isti projekat podijelilo vaučere u vrijednosti od po 40 evra za 40 porodica, koje su ih mogle utrošiti u apoteci za kupovinu lijekova, 53 higijenska paketa u vrijednosti po 20 evra, 120 vaučera u vrijednosti po 40 evra za kupovinu hrane i drugih potrepština za domaćinstvo i 150 vaučera vrijednosti po 120 evra za radnike i volontere koji su bili angažovani na terenu.

Foto: SRNA

Ona je napomenula da su ovim vidom pomoći, osim pripadnika romske zajednice u Prnjavoru, bili obuhvaćeni i stari sugrađani, osobe sa invaliditetom, socijalno ugrožene osobe i višečlane porodice.

“Pakete smo dijelili svim našim sugrađanima koji su bili u stanju potrebe, a nastojaćemo da i u narednom periodu sprovodimo slične projekte na području lokalne zajednice”, rekla je Mirkovićeva.

SRNA

6 Comments

    • Nisu sve cigani,prvi na slici se zove Duško Ivanović. Ilovčan

      • Ljakse se deklarisu kao cigani.. Pa Vi ste veći cigani od cigana kojih u Prnjavoru skoro da i nema..

  1. Ima li u Prnjavoru Srba koji trebaju pomoc, ovo udruzenje dijeli ljude po nacionalnoj osnovi…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*