Uručene zahvalnice volonterima Crvenog krsta

Povodom Međunarodnog Dana volontera, 5. decembra, Crveni krst Prnjavor upriličio je prijem za volontere i lokalna preduzeća koja daju nemjerljiv doprinos u organizaciji i radu Crvenog Krsta. Njima su uručene i zahvalnice kao i Srebrni znak Crvenog Krsta.

Dan volontera Crvenog krsta obilježava se od 17. decembra 1985. godine kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija ustanovila ovaj datum. Volonteri su stub organizacije Crvenog krsta jer bez njihovog doprinosa ništa ne bi bilo moguće, kažu u prnjavorskom Crvenom krstu. Prijem i zahvalnice koje su uručene samo je jedan vid pažnje prema ovim humanim ljudima.

Akcije „Dobrovoljnog darivanja krvi“, „Pomozite da pomognemo“, brojne vanredne situacije kao što su poplave 2014. godine, doniranje osnovnih životnih namirnica najugroženijim u najhladnijim danima, sve ovo je bitno pomenuti kao rezultat velikog rada ove humane organizacije.

Kažu da kalendarsku godinu završavaju veoma zadovoljni, i to 25. decembra koji je rezervisan za Akciju dobrovoljnog darivanja krvi, jer ispunjavaju najviši cilj – humanost.

Na skupštini Crvenog krsta održanoj 31. maja ove godine odlučeno je da se za nesebičan doprinos zahvalnice dodijele preduzećima: MI Trivas, Mladegs Pak, Pekari Cvijeta, Kruna Produkt, Radio Prnjavoru, Radio Ljubiću, kao i preduzeću Martom.

Srebreni znak Crvenog krsta za nemjerljiv doprinos u radu ove organizacije u poslednjih 10 godina dodijeljen je: Biljani Mujanić, Vanji Stevanović, Velimiru Trivičeviću, Bogoljubu Sančaninu, Televiziji “K3” i Gordani Pašalić predsjednici OO CK Prnjavor.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*