Prnjavorski ugostiteljski radnik dobio prekršajnu kaznu 1000 KM

Boreći se za svoje pravo na rad na protestima u Banja Luci učestvovali su ugostitelji ali i radnici u ugostiteljstvu iz Prnjavora.

Od tada do danas pritisci na ugostitelje ne prestaju i veliki broj građana je pozvan na informativni razgovor a jedan dio je dobio prekršajni nalog ,,zbog zabrane okupljanja preko 30 osoba,, ili kako je slučaj našeg sugrađanina,, zbog nepostupanja po naređenju službenog lica,, te mu je izrečena prekršajna kazna u iznosu od 1000 KM odnosno 500 KM ako bi se odrekao prava na sudsko odlučivanje i kaznu platio u roku od 8 dana.
Nakon konsultacija ugostitelja odlučeno je da se pomogne ,,optuženom,, te da prikupimo potreban novac i platimo kaznu i time pomognemo čovjeku koji je pomogao nama da se naš glas čuje.
Povodom toga Udruženje ugostitelja i hotelijera ,,GLAŽ,, Prnjavor organizovalo je prikupljanje novca u skladu sa mogućnostima pojedinaca.
Ako se odlučite da pomognete donaciju možete uplatiti u Kafe bar ,,KING,, na adresi Trg srpskih boraca kod sekretara udruženja najkasnije do ponedeljka 03.05.2021.godine do 22h.
Ovo je samo početak djelovanja udruženja i cilj nam je da zaštitimo ugostiteljstvo kao granu privrede, ugostitelje kao privrednike koji doprinose našem razvoju i naravno radnike u ugostiteljstvu.
Pridružite se našem cilju!

Udruženje ugostitelja i hotelijera ,,GLAŽ,, Prnjavor

6 Comments

  1. Dolazim i pomoći ću, ovima gore će stići mečka u avliju, to su ti slabi ljudi kao i njihov Načelnik, padaaa vlaaadaaa.

  2. Ako je radniku uskraceno pravo na rad pa samim tim i na egzistenciju njegove porodice,ne vidim nista lose u tome da se javno okupe i iskazu svoje nezadovoljstvo.Samo me je negativno iznendila ova objava u kojoj se pozivaju gradjani da pomogne tome radniku sto je dobio kaznu,a da pri tome niste rekli kako se zove i preziva taj radnik.Mislim da bi to bilo korektno.
    Sto se tice komentara kako je neko iz opozicije to organizovao,to je notorna laz.Vecina vlasnika ugostiteljskih objekata je u SNSD ali i to nam ne moze pomoci jer se rezim osilio.

  3. Ma daću muk , radije dam nekoj porodici koja teško živi jer taj konobar nije morao ići Drašku i Bakirovcima na noge!

  4. Konobari su pomogli narodu,gradjanima, ne razumijem sta se desava, i sta je radio konobar (radnik) tamo. Nek mi netko objasni, da neki argument za pomaganje. Radije pomazem porodicama koje nemaju sredstava za zivot. To je moje misljenje

    • Konobar je išao na Proteste za Savez SDS PDP DNS + 4 Stranke iz federacije! Misli kako će njemu biti bolje samo eto da se promijeni vlast,to je ovčija politika koja traje 20 i više godina,svi su se izmijenjali samo je ovca i dalje ostala ovca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*