Učenici Muzičke škole održali godišnji koncert

Foto: SRNA

Učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Кonstantin Babić“ Prnjavor održali su večeras godišnji koncert.

Direktor škole Đorđe Кovačević u izjavi Srni rekao je da je protekla školska godina bila izuzetno uspješna čemu su doprinijeli i učenici srednje škole koji su po prvi put učestvovali u velikom broju takmičenja i festivala sa kojih su donijeli dosta nagrada.

Foto: SRNA

„To je znak da naši učenici i profesori dobro rade. Odlične rezultate postižu i učenici osnovne škole koji su do sada osvojili 25 prvih nagrada, 17 drugih i 13 trećih. Zanimljivo je da naši učenici na takmičenjima nisu imali pohvala jer su se svi vraćali sa osvojenim nagradama što je takođe pokazatelj izuzetnog rada i razvoja same škole“ , pojasnio je Кovačević.

On je istakao da su Muzička škola u Prnjavoru i njeni talentovani učenici postali poznati u široj regiji, ali i susjednim državama, zbog čega se očekuje dobar o dziv na upisu za narednu školsku godinu.

Ukoliko se dobije saglasnost nadležnog ministarstva od naredne školske godine u ovoj školi bi pored šest postojećih trebala biti uvedena i dva nova odsjeka – viola i violončelo.

Pedagog škole Gordana Babić kaže da je za narednu školsku godinu u planu upis 12 učenika u srednju školu, od čega sedam teoretskog smjera i pet učenika na smjer muzički izvođač.

„Za sada imamo dosta zainteresovanih kandidata. U toku je pripremna nastava kandidata koji nisu završili nižu muzičku školu, a žele se upisati u srednju školu. Planiramo i upis učenika u pripremni razred za djecu uzrasta od šeste do osme godine, kao i upis u osnovnu školu djece uzrasta od devet godina“ , precizirala je Babićeva u izjavi Srni.

Ona je dodala da su u planu i održavanje niza radionica i seminara na kojima će predavači biti profesori sa Akademije umjetnosti iz Banjaluke, kao i brojni koncerti i nastupi.

Za učenika generacije u Muzičkoj školi u Prnjavoru proglašena je Nađa Petrović. Ova mlada Prnjavorčanka koja svira violinu već šest godina kaže da iza postignutog uspjeh stoji mnogo truda i uložene ljubavi, kao i da ima u planu upisati srednju muzičku školu i nastaviti dalje muzičko usavršavanje.

„Treba slijediti svoje snove, biti uporan, vježbati, truditi se i voliti ono što radiš jer je to preduslov uspjeha“ , poručila je Petrovićeva.

U ovoj školskoj godini nastavu u Muzičkoj školi “Кonstantin Babić” pohađa ukupno oko 200 učenika, a u nastavnom programu zastupljeno je šest odsjeka – harmonika, klavir, gitara, violina, klarinet i flauta.

SRNA

1 Comment

  1. Pedagogica kaze pored direktora :))) a direktor joj nista ne smije zbog veze kojom je dosla !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*