UČENICI I PROFESORI JU GIMNAZIJA PRNjAVOR PROSLAVILI SVETOG SAVU – ŠKOLSKU SLAVU

Svetom Liturgijom, koju je, u prisustvu učenika i profesora naše škole, u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru, služio protonamjesnik Radislav Nunić, počela je svečana proslava Svetog Save prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i učitelja.

Nakon Liturgije, u prostorijama Škole održan je prigodan kulturno-umjetnički program, koji su pripremili i realizovali profesori i učenici naše Škole. Program se sastojao od izvođenja himne Svetom Savi, zatim besjede, recitatorskog dijela, pjevanja prazničnih pjesama, kao i isticanja i nagrađivanja uspjeha učenika i profesora.

Ovom prilikom, direktorica škole Dajana Ostojić pohvalila je i nagradila profesore i učenike koji su tokom školske 2021/2022. godine postigli značajne rezultate na takmičenjima i vannastavnim aktivnostima. Oni su nagrađeni zato što su ponosno predstavljali svoju školu i naš grad.

Za učešće u pripremama učenika i ostvarenim rezultatima na regionalnom i republičkom takmičenju i radu na podizanju ugleda i afirmaciji škole pohvaljeni su profesori: Jovanka Višekruna, Ivana Blagojević, Živan Gačić, Zlatko Ivanović, Gorana Ružičić, Slađana Marinković i Ljubica Nola. Posebnu nagradu dobio je Željko Jelić, profesor likovne kulture, čiji su učenici postigli najznačajnije rezultate u prethodnoj školskoj godini.

Povodom obilježavanja školske slave Svetog Save direktorica škole je pohvalila i nagradila učenike koji su učestvovali i ostvarili rezultate na republičkim takmičenjima i vannastavnim aktivnostima i to: Anđelu Stojičić, Katarinu Marjanović, Julijanu Gojković, Milanu Sandić, Milijanu Đumić, Nikolinu Samac, Jovanu Savić i Jovana Cvijanović, učenika koji je ostvario najbolji rezultat u prethodnoj školskoj godini.

Takođe, u čast prvog srpskog prosvjetitelja, u školi je upriličen tradicionalni slavski obred i slavski ručak, kojem su, pored radnika naše škole, prisustvovali i radnici JU CSŠ „Ivo Andrić“ Prnjavor.

2 Comments

    • Ateisto,pa pokušavamo ih non stop prevariti ali se uvjek sjete na samom kraju šta im smjeramo.Pokušali smo to i devedesetih i kasnije i dan danas pokušavamo da njima smjestimo da bi nama bilo bolje ali još uvjek bezuspješno. Pokušavamo da se taj prefiks ili ime “srpsko” ne upotrebljava ali oni se sjete u zadnji sekund da ih nastojimo prevarit.Pa zar nismo pokušavali da ih preko opozicije “srušimo” pa ništa , sa njihovom opozicijom možemo raditi šta hoćemo ali da im opozicija dobije vlast u potpunosti. Sreća što jedan dio njiha vjeruje opoziciji. Kad im opozicija kaže živjet čete bolje samo promjenite Vlast oni u to i vjeruju. Ali mi još nismo uspjeli ,mislim da čemo ih uspjet skroz zavadit u skoroj budučnosti. Jer je razlika izmedžu Dodika i opozicije sve manja i manja.Dodik je glavna smetnja svima u jedinstvenoj nedjeljivoj BiH našoj jedinoj domovini.Srbi su više nekako komunistički vjernici…Oni kažu da i treba sklonit Crkvu iz dvorišta nane Fate što su i uradili uz blagoslov nekog popa tamo ali ne kažu da treba sklonit džamije sa njihove zemlje i naše mezarje sa njihove zemlje,kažu to je sve božije!!! Šta reč nego da su to nekakvi komunisitčki vjernici ako se staviš u njihov položaj sa našeg stanovišta to tako dodže.
      Probali smo preko Džukanoviča u CG da im oduzmemo Crkvu,da se ukine ime “srpska” ali im se digo narod i nismo uspjeli. Da smo u CG uspjeli onda bi lahko i u našoj BiH Crkva im se zvala u početku Bosanska Pravoslavna Crkva po imenu države a onda bi mi njiha pretvorili u džamije a oni bi rekli njeka njeka i to su bogomolje hihihhi šta reč!? Ne znaju oni da bi nestankom imena “srpska” po istoj logici trebalo da se ne zove ni Hrvatska,ni Njemačka,ni ova ni ona več Allahova Zemlja kao planeta tj naša planeta.
      Poed toga svega navedenog , oni su došli u našu BiH sa Turcima,okupirali nam zemlju a Bošnjo ko Bošnjo uvjek dobar bio i osto nije im se suprotstavljao….A devedesetih usljedi sila prema toj istoj zemlji u kojoj isti žive……

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*