Učenici Gimnazije Prnjavor najbolji na regionalnim takmičenjima

Učenici Gimnazije Prnjavor postižu zapažene rezultate na takmičenjima, te na dostojanstven način predstavljaju školu i svoju lokalnu zajednicu.

Na Regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke, koje je održano 18. marta 2023. godine u JU OŠ „Nikola Tesla“ Prnjavor, Almir Mujanić, učenik prvog razreda opšteg smjera, osvojio je prvo mjesto, a Elma Jašarević, takođe učenica prvog razreda, osvojila je drugo mjesto u kategoriji učenika srednjih škola, čime su se plasirali na državno takmičenje koje će biti održano 20. maja 2023. godine.

Na Regionalnom takmičenju iz programiranja, koje je održano u isto vrijeme u Tehničkoj školi u Gradišci, Jovan Cvijanović, učenik četvrtog razreda računarsko-informatičkog smjera, osvojio je prvo mjesto i time se plasirao na Republičko takmičenje, koje će biti održano 22. aprila 2023. godine.

Igor Voras, učenik trećeg razreda računarsko-informatičkog smjera, osvojio je peto mjesto, a učenici četvrtog razreda računarsko-informatičkog smjera, Nikola Cvijanović i Aleksej Vidić, osvojili su šesto i sedmo mjesto.
Čestitamo takmičarima i njihovim mentorima, vjeroučitelju efendiji Fikretu Čelenka i profesoru Zlatku Ivanović. Želimo im mnogo uspjeha u nastavku takmičenja na kojem će, nadamo se, nastaviti pobjednički niz učenika JU Gimnazija Prnjavor.

Gimnazija Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*