U vrtiću “Naša radost” boravi 50 djece

Vrtić “Naša radost” u Prnjavoru ponovo je počeo sa radom nakon četrnaestodnevne preventivne pauze zbog virusa korona potvrđenog kod jedne od vaspitačica, a već drugi dan bilježi prisustvo 50 djece.

U ovoj predškolskoj vaspitnoj ustanovi u redovnim okolnostima boravi oko 212 mališana.

Kako je Srni potvrđeno, u vrtiću su prije ponovnog prijema djece izvršeni kompletna dezinfekcija i češćenje prostorija, a rad je nastavljen uz potpuno poštovanje mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Iz vrtića napominju da se sa početkom nove školske godine nadaju i većem prisustvu djece u ovoj ustanovi, a da detaljne instrukcije za rad u septembru od nadležnih institucija očekuju oko 25. avgusta.

Rukovodstvo vrtića uputilo je i sugestiju roditeljima da se slavlje dječijih rođendana izbjegava u zatvorenim prostorijama, odnosno da se slavi na otvorenom, uz prisustvo manjeg broja djece i pridržavanje propisanih mjera.

Opštinski štab za vanredne situacije Prnjavor, zbog potvrđenog prisustva virusa korona kod jedne od vaspitačica, donio je odluku o obustavi rada vrtića “Naša radost”, počevši od 27. jula, na period od 14 dana, odnosno do stvaranja epidemioloških uslova za nastavak rada.

Na području opštine Prnjavor u protekla 24 časa virus korona potvrđen je kod dva muškarca, srednje i mlađe životne dobi, koji se nalaze u kućnoj izolaciji, čime je ukupan broj zaraženih od početka pandemije povećan na 148 lica.

Od virusa se oporavilo 86 lica, dok ih se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalazi 100.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*