U studentskom domu biće i zaraženi ministar Klokić

Prvi i drugi paviljon Studentskog centra Nikola Tesla u Banjaluci biše do sutra u potpunosti spreman za smještaj lica koja su pozitivna na virus korona, poručili su nadležni nakon obilaska studentskog doma. Stvari koje su studenti ostavili u sobama su popakovane u najlonske vreće i oni su u toku dana mogli da ih preuzmu.

Studentski centar Nikola Tesla postaje karantin. Sobe u prvom i drugom paviljonu su pripremljene da u njih budu smješete osobe koje su pozitivne na virus korona, a nemaju simptome ovog oboljenja.

Pristup objektu će biti ograničen, osobama koje budu smještene u studentskim sobama neće biti dozvoljeno kretanje, a sve će obezbjeđivati policija.

Ovaj korak je preduzet, kaže ministar zdravlja Alen Šeranić, jer mnogi nisu poštovali mjeru kućne izolacije, a neophodno je spriječiti širenje virusa  unutar porodica.

Stvari su izbačene iz soba i spakovane u vreće.

– Studenti su ogorčeni, kažu da poštuju sve mjere koje su propisane u cilju borbe protiv širenja virusa korona, ali da im je ostavljeno nedovoljno vremena da pokupe svoje stvari.

Studentima jeste ostavljeno nedovoljno vremena, kaže resorni ministar, međutim zbog ozbiljnosti situacije, morali smo hitno reagovati.

Među onima koji će biti smješteni u Studentskom centru je i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić kod koga je ranije ustanovljeno da je pozitivan na virus korona.

Objekti studentskog centra su namijenjeni za smještaj osoba iz banjalučke regije, dok će Đački dom u Bijeljini imati istu namjenu za stanovništvo iz Semberije.

BN TV

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*