U Prnjavoru služen parastos i obilježavanje osme godišnjice spomenika Junacima grada

luženjem parastosa i polaganjem vijenaca na spomenik Junacima grada u Prnjavoru odata je počast poginulim, zarobljenim i umrlim borcima u proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu.

Spomenik junacima grada izgrađen je prije osam godina, u koji je upisan 71 borac Vojske Republike Srpske, od kojih je 39 stradalo u direktnim borbama, 11 boraca se još uvijek vode kao nestali, a ostali borci stradali su prilikom razmjene, istakao je doktor Branko Šikanić, koji je bio jedan od zarobljenika na Vozući.

” Spomenik je izgrađen sredstvima opštine u skladu sa urbanističkim projektom i odlukom Skupštine opštine i mi ćemo nastaviti svake godine da na osnovu tradicije, kulture i pristojnosti sjećanja na naše borce koji su dali živote za stvaranje i odbranu Republike Srpske na sličan način da ih se sjećamo”, istakao je doktor Branko Šikanik koji je bio ratni zarobljenik na Vozući.

Predstavnici opštine Prnjavor podsjetili su da se danas obilježava i 30 godina Vojske Republike Srpske u koju su ugrađeni životi palih boraca među kojima se nalaze i borci iz Prnjavora. Svjedoci smo sve češćih napada na institucije Republike Srpske kojim se pokušavaju umanjiti nadležnosti Srpske i sve ono za šta su naši borci dali živote, poručio je izaslasnik načelnika opštine Prnjavor Brano Žunić.

Vijence su položili predstavnici delegacije načelnika opštine, predsjednici Boračke organizacije Prnjavor 1 i 2, predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida, kao i predstavnici SUBNOR-a.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*