U Prnjavoru sledeće sedmice sportski spektakl u košarci 3×3

Ove godine prnjavorski turnir u uličnoj košarci 3×3, ponovo ima status satelita, koji se igra 24. i 25. jula, a pored toga igra se i Nikšičko pivo 3×3 liga Republike Srpske, kao turnir za mlađe kategorije.

Pred prnjavorčanima ali i gostima je pravi košarkaški 3×3 spektakl. Pobjednik ovogodišnjeg FIBA 3×3 satelit turnira u Prnjavoru koji se igra 24. i 25. jula, izboriće nastup na jednom od “Challenger” turnira u organizaciji FIBA.

Iako je turnir za mlađe kategorije trebao početi večeras, zbog najavljenih vremenskih neprilika odgođen je za sutra.

Turnir se igra u tri kategorije. Sutra nastupaju mlađe kategorije pa sve do četvrtka, u petak nas očekuje Nikšićko pivo, liga Republike Srpske u basketu gdje pravo nastupa imaju ekipe iz Bosne i Hercegovine, i pobjednik tog turnira nastupiće na završnici Lige Republike Srpske i na kraju šlag na tortu je subota i nedelja kada nas očekuju profesionalci i ekipe iz svih dijelova Evrope,” rekao je član Organizacionog odbora Ljubiša Šikarac.

A iz svih dijelova Evrope u Prnjavor stižu značajna imena iz svijeta košarke 3×3. Pobjednici ovogodišnjeg satelit turnira putovaće u Hamburg, dok su prethodna dva satelit turnira putovali u Berlin (Njemačka) i Rigu (Letonija).

Igraće u Prnjavoru ekipe iz Rusije, dvije ekipe iz Španije, Italije, Švedske, Austrije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, ali i ekipe iz BiH i Srpske.

Pozivam publiku da uživa u najboljem basketu u regiji”, rekao je Šikarac.

A kad se pomene Prnjavorski basket ili Vivia 3×3 to je tradicija koja traje 25 godina i kvalitet, a to se i ogleda u ekipama koje će nastupiti u narednih sedam dana. Publika će zaista imati šta da vidi, a da je ovaj turnir na visokom nivou govori i broj sponzora koji podržavaju ovaj sportski spektakl.

Generalni sponzor ove godine je brend muških parfema Strejt.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*