U Prnjavoru počelo opštinsko prvenstvo u šahu za penzionere (FOTO)

U Prnjavoru je počelo šesto opštinsko prvenstvo penzionera u šahu koje se organizuje od strane opštinskog Udruženja penzionera a podršku svemu dalo je Udruženje penzionera Republike Srpske, opština Prnjavor kao i Šahovski savez Republike Srpske.

Na ovom prvenstvu svoje učešće je uzeo i Milovan Vasilić koji ovu figure na šahovskoj tabli pomjera još od mahih nogu. On kaže da je nekada davno ovu igru je učio od starijih a danas pokušava da nekin novim generacijama, prenese čari ove misaone igre. Podsjeća kako mu šah pomaže da održi vitalnost života.

Član opštinskog Udruženja penzionera Prnjavor napominje Živko Vinčić kaže kako je ovo prvenstvo jedno u nizu događaja koje ovo udruženje organizuje tokom godine i da predstavlja predhodnicu republičkog prvenstva koje će biti organizovano krajem septembra ove godine u Tesliću.

Navodi kako se ove godine prvenstvo ogranizuje u manjem obimu, zbog epidemiološke situacije vezane za virus korona.

Član upravnog odbora Šahovskog Saveza Republike Srpske i predsjendik Šahovskog kluba ,,POŠK” iz Potočana Miroslav Popadić napominje kako je veoma važno da se šahovski sport promoviše u Srpskoj.

Podsjeća da su oni pokušavali da Šahovski savez postave na noge koji se našao u krizi nakon umiranja predhodnog predsjednika.

Navodi i da će u narednim periodima šah zaživiti u Srpskoj jer se nadaju da će u narednom periodu, šah kao predmet biti uveden u osnovne škole, pri čemu su o svemu tome razgovarati i sa predstavnicima ispred ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Povlačenjem prvog poteza, takmičenje je otvorio prvi čovjek prnjavora Darko Tomaš, rekavši kako uvjek daje podršku nastarijim građanima.

Na prvenstvu učestvuje devet igrača a tempo igre je 15.minuta po jednom igraču. Na prvenstvu primjenjuju pravila svjetske šahovske organizacije.

TV K3

1 Comment

 1. Годинама оптерећен,
  Умом добрано поремећен,
  Сексуално коначно растерећен,
  Материјално углавном угрожен,
  Временом, не својом кривицом, прегажен,
  Физички унакажен.
  Кад сједне одмах дрема,
  Ни једног здравог зуба нема,
  Хране нема, једне све мање,
  Па зато серинда све тање,
  Стара и смрежурана лица,
  Тврда и ријетка столица.
  Намћор – све му смета и сваког грди,
  Хода, прди, на бијели лук смрди,
  Права је биједа, никога не гледа,
  Леђа погнута, стомака надута,
  Дупе све мање, ноге све тање,
  Памет све ужа, муда све дужа,
  Мозак “кречана”, лута без плана,
  А Криза све већа, права правцата НЕСРЕЋА!

  П.С.
  Описано на основу Пензионеске химне (са друштвених мрежа) и осмогодишњег пензионерског “стажа”.
  Обрађено од моје Високе Нискорсти а посвећено мојим вишедеценијским другарима, Илији Антипротивном и Танасији Кракатом; који је – овај задњи, и сам “упловио” у срећно друштво Његовог Величанства – Пензионера. Нека му је са срећом, јакако!

  Свим пензионерима, Општине, региона, читавог дуњалука и шире желим добро здравље и још боље расположење, и – да не заборавим, честитам нам увећање пензије од два одсто!!!
  Ја увијек кажем: Добро је нека није горе, а нешто мислим – боље бити неће!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*