U Prnjavoru održan 3. Jesenji humanitarni kros AK San Prnjavor

Atletski klub ”San” i Udruzenje roditelja djece sa smetnjama u fizickom i psihickom razvoju ”Neven” organizovali su, treći put, Jesenji humanitarni kros ”Prnjavor 2019”. Kros je imao humanitarni karakter i sva sredstva prikupljena na krosu usmjerena su djeci sa posebnim potrebama i dnevnom centru ”Neven” u Prnjavoru.

Već treći put za redom održan je Jesenji humanitarni kros “Prnjavor 2019” u organizaciji Aletskog kluba “San” i Udruženja roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju “Neven”. Kros je bio otvorenog karaktera, a nekoliko ekipa iz gradova širom Srpske uzelo je učešće na ovom humanitarnom takmičenju. Kako su rekli organzatori ovo je više od sporta  i slobodno mogu reći da je kros polako prerastao u tradiciju.

Odzivom su bili zadovoljni i iz Udruženja “Neven”, a pored toga što će sav prihod od kotizacija biti namjenjen baš njihovom Udruženju, mame djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju su u svojoj radionici napravile divne ručne radove, koje su ovom prilikom prodavale i tako povećale budžet Udruženja.

Na štandu su se mogli vidjeti magneti, okviri za slike, kao i ukrasne kase.

Takmičenje je organizovano na trim stazi u sportsko rekreacionom centru “Borik”u Prnjavoru.

Pored učesnika iz Prnjavora, učešće su uzeli i takmičari iz Dervente, Banjaluke, Gradiške, Novog Grada, Brčkog i Vlasenice.

Ovu humanitarnu manifestaciju podržali su brojni sponzori, a sav prihod skupljen tokom takmičenja, biće uplaćen na račun Dnevnog centra “Neven”.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*