U Prnjavoru obilježen Dan ratnih vojnih invalida

Jedan od onih koji su dio svog tijela ugradili u temelje Republike Srpske je i Nedo Blagojević iz Palačkovaca kod Prnjavora, koji je u proteklom ratu ostao bez vida.

“Ranjen sam dole na Koridoru, u okolini Odžaka. Današnje okupljanje je prilika da se jedan dan u godini okupimo i prisjetimo naših palih boraca”, rekao je Nedo Blagojević iz Palačkovaca.

Opština Prnjavor druga je opština u Republici Srpskoj po broju ratnih vojnih invalida u odnosu na broj stanovnika, kojih u ovoj lokalnoj zajednici trenutno ima 1.170.

Iz Udruženja kažu da ih je bilo više od 1500.

“Ono što nas treba da ujedini i okupi na jednom mjestu su ovakva događanja, gdje treba da naši građani dođu u većem broju. Naši sugrađani su za Republiku Srpsku dali nešto najvrednije – svoje živote i svoje dijelove tijela.

Polaganju vijenaca prisustvovali su i iz rukovodstva opštine Prnjavor. Ističu, da opština Prnjavor ima dobru saradnju sa lokalnim udruženjem Ratnih vojnih invalida u realizaciji brojnih projekata.

Vijence su na spomen obilježje položili iz rukovodstva Udruženja RVI Prnjavor, Kola srpskih sestara i Opštinske organizacije porodica poginulih,zarobljenih i nestalih u proteklom ratu.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*