U PRNJAVORU 7,7 MILIONA KM INVESTICIJA: Tomaš – Nikada nismo imali veći budžet

NAČELNIK Prnjavora Darko Tomaš istakao je da ova opština nikada nije imala veći budžet. Sredstva za investicije, kaže, uvećana su za milion maraka i iznose ukupno 7.700.000 KM.

Od tog iznosa pet miliona su krediti, a 2,7 miliona su od domaćih prihoda. Očekujem u narednom podršku vlasti i preduzeća tako da mislim da će ovaj iznos do kraja godine biti i veći – naveo je Tomaš.

On je dodao da je 1,8 miliona KM planirano za rekonstrukciju najfrekventnije ulice u Prnjavoru za koju se čekalo nekoliko godina unazad.

– U ovoj ilici će se uraditi kompletna infrastruktura, a pored toga planirano je renoviranje gradskog parka i zgrade opštine – rekao je Tomaš.

Tomaš je najavio značajne kapitalne investicije, među kojima izgradnju vodovodnih sistema u mjesnim zajednicama Štrpci, Potočani i Babanovci, te izradu projektne dokumentacije za mjesnu zajednicu Ratkovac do Naseobine Lišnje.

Skupština opštine Prnjavor usvojila je rebalans budžeta za ovu godinu na osnovu kojeg je budžetski okvir uvećan za 9,57 odsto ili 2.660.000 KM i sada iznosi 30.460.000 KM.

(RTRS)

8 Comments

 1. Nacelnice sve super, samo kad ce vec poceti izgradnaj vodovoda???

 2. Mali li vam ko vam daje za pravo da Povelic vodite kuda hoćete. A kad sjeverni dio nije imao vodu nije vam palo na pamet da dovedete s jezera.

  • Nije džaba Franjo Rover sliko se u šahtu boreči se da Drago ne odvede vodu u Prnjavor. E sad im je utjeralo svim koji su bili u zabludi i borili se za grupu oko kratkog!!

 3. Obecavate nove prikljucke vode a ni za sadasnje ne mozete obezbijediti dovoljno vode sa Povelica.
  Samo naprijed, kada vam ovce vjeruju.

 4. Treba pozdraviti i cestitati na investicionom budzetu.Ali dali se ne bi moglo jedan investicioni buzet samo u privredu i fabrike investirati,barem jednom u 10 godina,a ne svake godine lupati pare samo u asfalt.Bilo bi mnogo veca korist kada bi izrasla jos jedna ili dve firme kao sto je Mladegs ili slicne.Bez fabrika netreba nam ni asfalt niti ce ga ko koristiti kada nema ljudi.Eto toliko.

  • Slažem se da bi trebalo ici vise u podrsku privredi i spriječiti i tih dvjesta ljudi koji idu da ostanu…ali ne svaki 10 god vec svake druge godine cijeli buđžet za razvoj…drugo,ako se renovira ulica,dali će biti postavljene cijevi za Gas sa izlascima prema zgradama…da nebi prekopavali sledece godine i postavljali cijevi,da ne bude da se nije razmisljalo pa opet milion za kopanje i novi asfalt umjesto jos par hiljada.Koliko znam prica se o cijevovodu za Banja luku.

 5. Zato stanje u Prnjavoru nikada nije bilo gore! AJDE POČNI KONAČNO!!!

 6. Zasto se onda smeće ne odvozi u Ramiće! Vozite smeće na Karać na privatnu parcelu palite i zatrpavate.
  Kad se već hvalite sa prihodima zašto onda zagađujete okolinu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*