U planu gradnja saobraćajnice u Poslovnoj zoni Vijaka i kružni tok na ulazu – Opština Prnjavor prodala oko 20% parcela

Foto:Investinprnjavor.com

Opština Prnjavor će tokom 2021. krenuti u izgradnju kružnog toka na ulazu u poslovnu zonu Vijaka, dok će ostali objekti infrastrukture biti građeni prema zainteresovanosti i potrebama investitora, rekli su za eKapiju iz Odjeljenja za urbanizam Opštine Prnjavor.

Kako su nam rekli, do sada su urađeni vodovod i struja, a naredne godine planirana je i izgradnja saobraćajnice unutar zone, kao i kanalizaciona mreža.

– Do sada je prodano oko 20% površine. Cijena zemljišta je 12 КM/m2, ali se na osnovu Pravilnika o uslovima i načinu otuđenja nepokretnosti u svojini opštine Prnjavor, ispod tržišne cijene ili bez naknade, cijena zemljišta koriguje prema parametrima određenim pravilnikom – visina investicije, broj radnika, vrsta posla. Takođe, cijena građevinske dozvole je niža iz razloga što je navedeno zemljište u šestoj zoni gradskog građevinskog zemljišta – pojasnili su iz Odjeljena za urbanizam.

Poslovna zona Vijaka smještena je na periferiji Prnjavora, između autoputa 9. januar, magistralnog puta Кlašnice – Derventa i regionalnog puta Srbac – Čelinac. U neposrednoj blizini poslovne zone je i izlaz sa autoputa, odnosno petlja Prnjavor, te je zona dobro povezana na sve važne saobraćajne pravce koje prolaze kroz opštinu Prnjavor.

Površina zone iznosi 117,5 ha, a površine planiranih građevinskih parcela se definišu prema potrebama investitora i prostornih mogućnosti, odnosno granica planiranih parcela je definisana samo prema saobraćajnici. Isprojektovana je saobraćajnica unutar zone sa pratećim infrastrukturnim sadržajima (struja, vodovod, kanalizacija), dok su vodovod i električna energija dovedeni u samu zonu.

Trenutno je u zoni igrađeno nekoliko poslovnih objekata i to uz magistralni put Кlašnice – Derventa, dok se veća ekspanzija izgradnje poslovnih objekata očekuje izgradnjom saobraćajnice unutar same poslovne zone, saopšteno je iz Opštine Prnjavor za eKapiju.

T.B. – ekapija

3 Comments

    • Najbolje je da nemamo ni jedan izlaz sa auto puta i da imamo samo izlaz kada se taj autoput spoji sa Sarajevom.Tako da bude silaz sa autoputa samo u Sarajevu.Kada krenu migranti neka se u Sarajevu naseljavaju.

    • To se nece graditi nikada,posto dodik nedozvoljava i hoce da izlaze i ulaze imaju samo laktasi,a ove ostale opstine su tu samo da daju glasove dodi da moze da pobjedi i da dize kredite i zaduzuje RS ,a narod da radi za mizerne plate u kozarskoj i drvnoj industriji,posto druge firme nece ni da dolaze zbog korupcije i kriminalne organizacije snsd

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*