U OŠ “Nikola Tesla” Prnjavor održan čas istorije na temu oslobođenja Prnjavora u 1. svjetskom ratu

TV K3

10 Comments

 1. Stvar je jednostavna:
  Profesor istorije, administrativni radnik Opštine, je javna ličnost i mora biti spreman da prihvati kritiku, pogotovo ako je ona opravdana.
  Drugo, kada već izlazi u javnost, mora poznavati materiju koju predaje.
  Logično pitanje: Zašto on predaje učenicima teme iz istorije kada škola ima kvalifikovanog nastavnika istorije?

  Zapažam da pojedinci kritikuju, bez osnova, jer ne ukazuju na gluposti u komentaru, ili netačan navod već se samo obruše na komentatora i raspale čitavom salvom uvreda.

  • Ti si gori od svih! Kao prvo ne poštuješ narod koji je od takvih kao ti morao pobjeći da ne doživi tragičnu sudbinu! A ustvari što bi ih poštovao kad ne pripadaju tvom korpusu…………..

 2. Више сам се изгубио у овом интернету па све што нађем ја препишем и мислим да је истина.Свашта налупетам и тако то али имам ја преко 70 година,сеоско дијете сам, полуобразован итд.Ко о чему ја о другу Титу,Четницима, историји …као да сам живио у том периоду и летао свукуда па све знам. За мене је интернет жвака за сељака.

 3. За знатижељне:
  Верољуб Малетић, професор историје из Српца, написао је и издао књигу “Списак погинулих, заробљених и несталих аустро-угарских војника са подручја прњаворског среза”, у којој поименично наводи 1.029 особа. Књига садржи мноштво оригиналних докумената. Он наводи да су Срби чинили готово половину војничког састава, или 45,5 посто.
  Овај вриједни и истрајни професор, србске прошлости, издао је и књигу “Комунистичко-усташка сарадња, у подмотајичком крају од Митровачког споразума 1937. до данас”. Поздрав и свако добро професору Малетићу (20.11.2020.г. Кафана “Пет лампи”)!

  У прилогу “Мотајичка трилогија” од истог аутора; ОВДЈЕ:
  https://www.pogledi.rs/motajicka-trilogija.html

  Питање, само једно од многих: Каква је била улога Николе Пашића, предсједника Владе Србије, у страдању Срба у Првом свјетском рату? Срби су му, иако је био један деструктивац и тешки криминалац, подигли споменик, дали име тргу у Београду… и славе га као веома мудрог народног трибуна! Па ти буди паметан (опћенито); ШаринчанИН.

 4. Нисам баш сигуран колико је “просветитељска” работа исправна и дјелотворна, уваженог младог професора историје, радника општинске администрације. Оно што и како он то ради је превезиђен метод рада који је моја и многе генерације “преживјела”, прије и послије мене. Ја сам матурирао прњаворску Гимназију 1969. године. Нама је речено – било је седам партизанских офанзива и тачка. Са ове дистанце заправо није било ни једне, а поготово да се радило о некаквом успјеху тзв. НОБ-еа, покрета. Па су нам причали о некаквој “слободној територији”, или о порасту припадника НОБ-еа послије 1943. године, и касније! Све саме глупости, лажне и неутемељене али којих се СУБНОР и његове присталице и данас држе као план плота. Интересантно је да нам о губицима НОБ/НОП-а није причано, као да је то споредно и неважно, а радило се о катастрофалним губицима у живој сили, тачније о убијеним Србима! Само на Сутјесци Бравар је “изгубио” прекјо 12.000 Срба, рањеника!!!

  Да се вратим на метод рада нашег професора историје.
  Професор очигледно не зна, иначе не би износио само „суве чињенице“ (Фердинанд убијен, што је био повод за рат, бла, бла…) да је велико жртвоприношење српског народа у Првом светском рату од стране ”Светских владара” био смишљен пројект.

  Ко тражи истину мора знати да је поднесе. Тесла је Принципа назвао неодговорним фанатиком.
  Давно је енглески лорд Бењамин Д`Израели изрекао опомињућу истину да свијетом не управљају личности које стоје на челу држава и влада него тајна друштва која закулисно владају човјечанством обликујући, мање-више, све важне покрете у људској историји. Од њиховог је разорног дејства страховала једна Аустроугарска која је 1795. године забранила масонерију у својој царевини и тиме дјелимично одгодила реализацију антимонархистичког плана у тој земљи, свргавање цара и успостављање републике.
  Истина о којој је мало ко водио рачуна, јер би такви одмах били ућуткани, проглашени лудим, исмијани, да је утицај Јевреја на одлуке Берлинског конгреса био чак пресуднији него ватиканско-германски. Том приликом на инсистирање Д`Израелија и француског преговарача Кремијеа, једино је Србији признање независности било условљено изједначавањем грађанских права и пуном еманципацијом Јевреја настањених у Србији. Јудејски преговарачи су у име великих сила извршили снажан притисак на Србију како би прихватила све њихове захтјеве када су у питању територијалне претензије Аустроугара на српске земље преко Дрине и Дунава.
  На Берлинском конгресу 1878. године (био је камен о врату Срба и Србије) Срби су пали као жртве моћи јудеомасона и њиховог историјског ревизионизма, у једној геополитичкој закулиси која је попримила одлике талмудске освете према староставном српском народу. На конгресу Срби су доживјели морални слом нације кад им је пресуђено да могу имати краљевину само под условом да буду глупави и науче њихову скројену историју о себи самима, што је српска преговарачка псеудоелита преко “кооперативног” Цинцара Стојана Новаковића прихватила. Обећање је овјерено Тајним анексом уговора који се до данас скрива и никако да се објави.

  И Франц Фердинанд, престолонасљедник двојне монархије, пашће као жртва завјере европских хохштаплера чија је насилна смрт производ „смјесе система и случаја“ (М. Екмечић).
  Атентат на Фердинанда био је јудеоталмудски масонски пројекат и примјер империјалног наметања лажи за истину. Спреман је као савршен злочин и као такав је налагао да се злочин почини, а да се потом пред свијетом остане моралан; штавише, да се убице прогласе видовданским јунацима мада се радило о семитском чину послије кога су Срби уведени у планирани рат до (само)уништења, у незапамћену кланицу коју ни један народ свијета није поднио. Сам Гаврило, несумњиво окрутно изманипулисан, изјашњавао се као сљедбеник масонских идеја терором, при чему ни он ни они који су га непосредно организовали, нису знали да су масонски редови само шараф, док је права моћ на много вишем нивоу. И убијени и убица били су таоци геополитичке игре кабалистичко-језуитских фрамасона, као и милионске жртве у пет година најкрвавијег рата у коме су Срби злопотријебљени како би се потпалио фитиљ Великог рата; ништа мање ни краљ Александар, чијег је оца краља Петра, француског масона, масонерија довела на власт Мајским превратом, краљоубиством Александра Обреновића и краљице Драге, наметнувши управо православним Србима југословенску идеја уједињења која је изворно била масонска. Она је сломила Србе, а у исто вријеме разбуктала хрватски шовинизам. Југословенски одбор у Лондону, финансиран од владе Србије да шири идеју југословенства, основали су такође масони који преко Франа Супила намећу Србима обавезу да се одрекну Истока и покажу еволуцију према Западу како би дошло до фузије двије нације, српске са хрватском. Мировни уговори и споразуми закључени након првог свјетског рата били су сви у јудеомасонском духу, а то значи антиправославном и антимонархистичком, и имали су за циљ да раздијеле и подјарме православне народе у средњој Европи и на Истоку.

  Управо данас, Новости су објавиле текст под насловом: Откривене тајне о српској историји после 194 година! Двоје Срба, историчара, „ископали“ су у бечким архивама тајне које се односе на период прије Првог свјетског рата!

  Према томе, професоре, у историји као и другим научним областима, нема тачке, већ три тачке (…), или у најгорем – зарез. А чему и да се чудимо, до јуће нам је министар просвјете била лијепа КВ посластичарка!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*