U emisiji “Razgovor sa povodom” predsjednik Skupštine Željko Simić govorio o radu lokalnog parlamenta

U programu Radio Prnjavora, u emisiji koju vodi i uređuje Marin Marinković danas je gostovao Željko Simić, predsjednik Skupštine opštine.

Simić je govorio o aktivnostima lokalnog parlamenta, skupštinskoj većini, javnosti rada Skupštine opštine, kao i odnosu sa republičkom vlasti.

On je istakao, da je ovo još jedna godina, u kojoj se rad lokalnog parlamenta može ocjeniti kao vrlo uspješnim, što je rezultat svakodnevnog rada, političkih usaglašavanja, kao i političke kulture i ozbiljnosti izabranih odbornika.

Simić je naglasio, da je skuštinska većina stabilna, da ona nikada nije bila upitna, iako su pojedini odbornici napuštali klubove i prelazili u druge političke partije.

Govoreći o nacrtu budžeta za 2020. godinu koji se nalazi na dnevnom redu sutrašnjeg skupštinskog zasjedanja, Simić je rekao, da budžet za sljedeću godinu, ni u jednom segmentu nije tzv. izborni, već da proizilazi iz prethodnih godina i da je sličan ovogodišnjem budžetu , odnosno da je njegov okvir identičan rebalansiranom iz ove godine.

Simić je naglasio, da Skupština opštine ima potpuno otvorenu komunikaciju sa građanima, da su svi dokumenti dostupni javnosti putem interneta, te da je uspostavljena i direktna komunikacija sa građanima putem projekta „Sati građana“.

Radio “Prnjavor”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*