Tri osobe iz Prnjavora zaražene korona virusom

Kod 125 osoba u Republici Srpskoj utvrđeno prisustvo virusa korona, 12.2.2021. u 9 časova.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 638 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 125 osoba.

Radi se o 64 muške i 61 ženskoj osobi, od kojih je 10 mlađe, 78 srednje i 37 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 26 osoba je iz Banjaluke, 16 iz Pala, po devet iz Bijeljine i Prijedora, osam iz Laktaša, šest iz Sokoca, po četiri iz Višegrada, Gradiške, Doboja i Čelinca, po tri iz Bratunca, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora i Teslića, po dvije iz Istočnog Starog Grada, Kozarske Dubice, Modriče i Ugljevika i po jedna osoba je iz Vlasenice, Dervente, Istočne Ilidže, Kneževa, Kotor Varoša, Lopara, Nevesinja, Novog Goražda, Ribnika, Rogatice, Han Pijeska i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva srednje i starije životne dobi kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o po dvije osobe iz Banja Luke i Pala i jedna osoba iz Istočnog Novog Sarajeva, Sokoca, Prijedora, Mrkonjić Grada, Kneževa, Trebinja, Teslića i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41.406 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.145 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 28.885 osoba, a testirano je ukupno 190.872 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 504, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 177, a u opštim bolnicama 327.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.275 osoba, a nadzor je završen kod 132.462 osobe.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*