Tri osobe iz Prnjavora preminule od korona virusa šest zaraženih

Код 388 особа у Републици Српској утврђено присуство вируса корона, 27.11.2020. у 9 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Апостол Лука у Добоју и извршено је тестирање 938 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 388 особe у Републици Српској.

Ради се о 205 мушких и 183 женских особа, од којих је 59 млађе, 224 средње и 105 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 94 особe су из Бањалуке, 64 из Бијељине, 21 из Вишеграда, 19 из Зворника, 17 из Добоја, 11 из Лакташа, 10 из Градишке, по девет из Приједора и Теслића, по осам из Козарске Дубице и Угљевика, по седам из Модриче и Шипова, по шест из Билеће, Брода, Лопара, Прњавора, Рибника и Челинца, по пет из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Костајнице и Шамца, по четири из Гацка, Котор Вароша, Мркоњић Града, Станара, Требиња и Фоче, по три из Доњег Жабара, Калиновика, Рудог и Шековића, по двије из Братунца и Дервенте и по једна из Власенице, Кнежева, Љубиња, Милића, Новог Горажда, Пала, Петровца и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 25 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о 17 мушких и осам женских особа средње и старије животне доби од којих су пет из Бањалуке, по три из Котор Вароша и Прњавора, по двије из Козарске Дубице, Бијељине и Братунца и по једна особа из Станара, Рогатице, Билеће, Требиња, Шамца, Добоја, Градишке и Мркоњић Града.

До сада је у Републици Српској потврђено 29.366 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 987 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 14.112 особе, а тестиране су укупно 130.941 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 1.189, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 439, а у oпштим болницама 750.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 13.117 особе, а надзор је завршен код 92.075 особе.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*