Tri osobe iz Prnjavora pozitivne na virus korona

od 157 osoba u Republici Srpskoj utvrđeno je prisustvo virusa korona, 29. 7. 2022. u 9 časova.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Luka u Doboju izvršeno je testiranje 262 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 157 osoba.

Radi se o 65 muškaraca i 92 žene, od kojih je 25 mlađe, 81 srednje i 51 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 67 osoba je iz Banjaluke, 25 iz Bijeljine, 20 iz Trebinja, po šest iz Srpca i Foče, pet iz Višegrada, po tri iz Modriče, Prnjavora i Šekovića, po dvije iz Bratunca, Doboja, Novog Goražda, Teslića i Ugljevika i po jedna osoba je iz Dervente, Zvornika, Кotor Varoša, Laktaša, Lopara, Milića, Čelinca, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškim osobama drednje i starije životne dobi iz Banjaluke i Gradiške.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 114.806 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.409 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 431.708 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 110, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 50, a u ostalim bolnicama 60. Na respiratoru je pet osoba ( UКC Republike Srpske ).

ijzrs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*