Tomaš za ATV: Građani poštuju propisane mjere, nema zaraženih zdravstvenih radnika

Gostujući u programu Alternativne televizije, načelnik Opštine Prnjavor, Darko Tomaš rekao je, da građani opštine Prnjavor poštuju propisane mjere i naredbe opštinskog i republičkog Štaba, da je od početka pandemije virusa korona registrovano 25 slučaja zaraze, te da je testirano oko 270 lica i da nema zaraženih zdravstvenih radnika u Prnjavoru.

Tomaš je rekao, da je saradnja sa Republičkim štabom svakodnevna i dobra, kao i saradnja između zdravstvenih ustanova u Prnjavoru i Univerzitetsko kliničkog centra.

Komentarišući mjeru karantina, Tomaš je rekao, da je ova mjera uvedena kako bi se spriječilo širenje virusa po zajednica i zaštitilo cjelokupno stanovništvo.

ATV BL

6 Comments

  1. Gradjani poštuju, ali politicar ne, oni rade sta hoće, gledajte Kosarca, bio na zabavi, pa sada kao nije znao, izvinjava se, moze li obican covjek da se tako izvini policiji, pa da ga ne kazne za kasnjenje od 5 minuta poslije nastupanja plicijskog casa, ako se nadje na ulici, moze malo sutra…

  2. Ovde na zapadu se vec pominje kako kod nas zatvaraju ljude u karantine, s obzirom na to da pandemija popusta i da mnoge zemlje relaksiraju mjere, a vecina zapadnih zemalja je imala karantine u kucama i stanovima lica koja se izoluju, bojim se da ovo ne ostavi veliku crnu mrlju na sve nas koji dolazimo sa tih prostora, jer kako objasnoti da neko dodje zdrav i da ga protupravno zatvorite i on se zarazi, naravno zdravlje sire zajednice je veoma bitno, ali i mi koji dolazimo npr, iz Austrije nismo svi zarszeni i to 99,9,9 nismo, u prilog tome ide i cinjenica, da u Austriji svaki dan sve manje zarazenih, i da se zivot vraca u normalu, te se cak ubrzo otvaraju restorani i hoteli, a sto se tice njhovih gradjana postoji mogucnost pri ulasku u zemlju brzog testiranja, pa ako si negativan slobodan si, naravno postujem odluke nase vlasti, ali se bojim da ovo ne poljulja imidz i onako krhke demokratije i ljudskih sloboda u ocima zapada kada smo mi u pitanju…uzdravlje

  3. Како сада нема зараженог здравственог радника, када је АТВ 02.05.2020. године објавила да има здравствени радник заражен и то изјава од начелника општине.

    https://www.atvbl.com/vijesti/republika-srpska/troje-novozarazenih-medju-njima-i-zdravstveni-radnik-2-5-2020

    Мислим да овакве информације има нема, јесте није никако нису добре у ово вријеме.

    Карантин и ово што све прича је шупља прича. Људи су дошли здрави и заразили се ту.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*