Tomaš uručio nagrade pobjednicima Foto konkursa

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš upriličio je danas prijem za pobjednike foto konkursa „Prnjavor-moj grad“ i tom prilikom Mariji Milošević, Bošku Hrgiću, Ivani Radanović i Željanu Đukić uručio novčane nagrade.

Na foto konkursu organizovanom u povodu obilježavanja 24.marta, Dana opštine Prnjavor, pobijedila je fotografija „Djevojčica na trgu“ za koju je autor Marija Milošević dobila novčanu nagradu u iznosu od 300,00 KM. Drugo mjesto i nagradu od 200,00 KM osvojila je fotografija Boška Hrgića „Ljubić – Milky Way“, a sa 100,00 KM nagrađena je trećeplasirana fotografija Ivane Radanović „Polje suncokreta“. Specijalnu nagradu publike i 100,00 KM dobio je Željan Đukić za fotografiju „Prnjavor noću“.

Pobjednica foto konkursa Marija Milošević kaže da je njen rad nastao sasvim slučajno i to dan prije zatvaranja foto-konkursa.

“Ideju i temu fotografije sam pronašla u trenutku, tokom šetnje na gradskom trgu, kako bi se promovisalo samo mjesto nastanka fotografije, ali i mladost koju simbolizuje djevojčica”, rekla je Miloševićeva.

Načelnik opštine Darko Tomaš izrazio je uvjerenje da će nagrađeni nastaviti da se bave fotografijom i tako na najbolji način prezentovati opštinu u kojoj žive.

“Prvi put smo organizovali jedno ovakvo takmičenje, nagrade su bile simbolične, a već od naredne godine pristupićemo ovome kao veoma ozbiljnom projektu. Zahvaljujem se svim ovogodišnjim učesnicima, stručnom saradniku za nacionalne manjine opštinskog Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Tomislavu Durtki koji je predložio ideju za foto konkur, kao i članovima komisije za izbor najbolje fotografije sa motivima Prnjavora“, istakao je ovom prilikom Tomaš.

Durtka, koji je bio idejni tvorac foto konkursa i član žirija, rekao je da je ideja postojala od ranije, ali da je realizovana u trenutku kada su zbog pandemije korona virusa izostali brojni kulturno-zabavni sadržaji obilježavanja Dana opštine Prnjavor.

Opština Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*