Tomaš: Prioriteti školska infrastruktura

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je za Srnu da je ova lokalna zajednica kandidovala više projekata za donaciju Vlade Srbije, ali da je prioritet sanacija mokrih čvorova u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Prnjavoru, čija je predračunska vrijednost oko 150.000 КM.

Tomaš je podsjetio da je za rekonstrukciju ove škole prije tri godine u okviru projekta “Energetska efikasnost u Republici Srpskoj” u saradnji sa Vladom Republike Srpske uloženo oko 700.000 КM.

„Tada je urađena termička izolacija, fasada, zamijenjeni prozori, vrata, radijatorski ventili, kao i kotao za centralno grijanje. Ostalo je još da saniramo mokri čvor“ , precizirao je Tomaš.

Prnjavorski načelnik kaže da je u proteklom periodu jedno od glavnih opredjeljenja lokalne vlasti bilo ulaganje u školsku infrastrukturu kako bi mladim ljudima bili poboljšani uslovi za školovanje i obrazovanje.

„Prošle godine smo od Vlade Srbije dobili 50.000 evra za sanaciju Osnovne škole ‘Meša Selimović’ u Naseobini Lišnja. Na taj iznos mi smo još dodali više od 68.000 КM i sanirali kompletnu školu. Postavljena je demit fasada i izolacija, promijenjena je vanjska PVC stolarija na objektu, uvedeno centralno grijanje te uređen unutrašnji prostor škole“ , podsjetio je Tomaš.

On je dodao da lokalna vlast u Prnjavoru u narednom periodu ima u planu i završetak centralnog grijanja u Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ u Potočanima.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će početkom maja, najvjerovatnije u Etno-selu “Stanišići” kod Bijeljine, biti održan sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske, te nekoliko iz Federacije BiH gdje je većinsko srpsko stanovništvo.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i drugi zvaničnici iz Srpske i Srbije.

Višković je rekao da bi na sastanku trebalo da bude riječi o realizaciji dosadašnjih projekata i daljoj saradnji u realizaciji budućih projekata za koje se već sada prave planovi.

SRNA

4 Comments

  1. Prvi uslov da bi se gradila infrastruktura jeste da postoje trenutni i budući korisnici, što se škola tiče, trenutno je malo učenika, a u budućnosti ih neće biti nikako.

  2. Ček,ček zar ono za vrijeme Tomašovog prvog mandata nije zatvorena gradska škola “Branko Ćopić”?!

  3. kao što bi drugovi iz GLAMOČA rekli pišaj GA…………….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*