Tomaš: Opština finansijski potpuno stabilna

Foto: A. Atić

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je danas upoznao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju da je opština Prnjavor jedna od finansijski najstabilnijih lokalnih zajednica koja u posljednje četiri godine ima iskazan budžetski suficit i da nema problema sa izmirivanjem tekućih obaveza.

Tomaš je napomenuo da sudske presude koje su opterećivale budžet nisu na značajan način uticale na likvidnosti.
“Predsjedavajućeg Savjeta ministara danas smo upoznali o nekim od krupnijih problema u lokalnoj zajednici, a jedan od njih je snabdijevanje električnom energijom”, rekao je Tomaš.

On je dodao da je Prnjavor uvijek imao podršku svih nivoa vlasti i da nije bilo projekata koje je kandidovala ova lokalna zajednica, a da ih nije podržao predsjedavajući Savjeta ministara, što je danas vidljivo na terenu.

Tomaš je naveo da su posljednje četiri i po godine u Prnjavoru bile investiciono intenzivne, uloženo je više od 16.500.000 KM, od čega su više od 10.500.000 KM bila direktna ulaganja Vlade Republike Srpske i viših nivoa vlasti.

“Najveći poduhvat bila je izgradnja auto-puta koja je pružila opštini Prnjavor veliku razvojnu šansu, a rezultati otvaranja auto-puta i poslovne zone Vijaka biće sve vidljiviji u narednim godinama”, dodao je Tomaš.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske bez naknade prenijela u vlasništvo opštine Prnjavor više od 120 hektara zemljišta, na kojem je izgrađena poslovna zona.

“Tržišna vrijednost zemljišta u poslovnoj zoni je viša od 24 miliona KM, trenutno prometujemo tu zemlju i na taj način povećavamo sredstava u budžetu, a otvaraju se i novi privredni subjekti i radna mjesta”, istakao je načelnik opštine Prnjavor.

SRNA

3 Comments

  1. Дозвола за изградњу бензинске пумпе на надожњаку на магистралном путу је заједнички подухват грађевинске и нафташке мафије. Па у Прњавору између два кружна тока ради 11 пумпи, више него што има град Љубљана.

  2. Фудбалско игралиште је изграђено на излазу са аутопута, међу оградама. Пратећих објеката нема и тренутно није у функцији.

  3. Zašto se onda diže kredit od 5miliona ako je situacija stabilna ?
    Koliki procenat budžeta ide u razvoj i investicije a koliko na plate službenika?
    Ulice se samo krpe,seoski putevi zapušteni,a krediti se dižu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*