Tomaš: Od značaja svaka investicija i radno mjesto

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš rekao je danas da su svako novo radno mjesto i svaka investicija, a posebno renomiranog svjetskog proizvođača kakva je njemačka “Mubea”, od velikog značaja za lokalnu zajednicu i poslovno okruženje.

Tomaš je u izjavi Srni rekao da su 33.500.000 KM kreditnih sredstava koja Javno komunalno preduzeće “Komgrad” iz Prnjavora ima namjeru da podigne za izgradnju multifunkcionalnog objekta u visini projektne cijene koštanja objekta koji će pod zakup biti izdat preduzeću “Mubea” na period od 10 godina.

Godišnja zakupnina će odgovarati jednoj desetini vrijednosti objekta.

“Važno je i da ovako velika investicija ničim ne narušava tržište radne snage u Prnjavoru, niti će ugroziti rad postojećih domaćih investitora, naprotiv značajno će pozitivno uticati na dalji privredni razvoj grada, a time i Republike Srpske”, pojasnio je Tomaš.

Kompanija “Mubea”, koja predstavlja proizvođača auto-dijelova, planira u Poslovnoj zoni Vijaka u Prnjavoru otvoriti pogon sa 800 radnih mjesta čija će prosječna plata biti najmanje za 15 odsto veća od prosječne plate u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske na jučerašnjoj sjednici prihvatila je Informaciju za davanje garancije za kreditno zaduženje od 33.500.000 KM Javnog komunalnog preduzeća “Komgrad” iz Prnjavora.

SRNA

11 Comments

 1. Nismo ni sanjati mogli ni hteli da znamo sta je to americka demokratija da to ne valja dok nam je nisu uveli a bili smo opomenuti ali djaba kad mrzimo Srbe posto sve gledamo kroz srbe (namerno malim). A bili smo se lepo visoko digli na zadnje noge dok nam ga lepo nisu spustili…a mislili smo da je sav svet naš

  • Mile najbolje zna sta je Americka demokratija jer ga je na tenkovima Nato pakta dovela na vlast dok je istovremeno legalne predstavnike SDS i SRS smjenjivala .

   • sto im je okrenuo ledja. i mi iz opozicije kad smo bili protiv stranaca smo dobijali kazne,sakncije,smjenjivanja a nikoga iza sebe nismo imali da nas podrži ali smo zato potpisali sporazum sa strancima i nece nas nikad dirati i kad budemo na vlasti. Sve damo samo sebe necemo dati.Danas Milorad Dodik ima sankcije i progon od Ustavnog suda naše Bosne i Hercegovine. Šta je to nego da se on smakne iz politike. Americka demokratija je skoro potpuno unistila Ukrajinu,nema više ni neke pomoći kakve,unistava Gazu,prije par godina unistila Libiju,Siriju itd itd

    • kad su BUDALE ! Što se tiče opozicije opozicija i u Republici Srpskoj i u Srbiji se samo zove srpska a ona je izrazito antisrpska misleći pri tome da će im stranci nešto pomoći pošto im ovi ližu pedu. Sreća je što ih je malo.Pomoč od stranaca će dobiti na Sveti Nikad kao i nabrojani narodi koji su napredovali u podzemlju uz pomoć američke demokratije.

  • ispoštuje amer. demokratiju ako neće a ako ga prevare jbga. Kad treba da se ta demokratija povuče iz delovanja onda kaže e sad pregovarajte sto bi rekli ko vas šiša nismo vas tjerali da se tučete i da ginete, na to ste i sami pristali.

 2. Srbi,da li ovo uopste ima smisla? Ovo je cisto silovanje mozga pametnog a siromasnog naroda opstine Prnjavora.
  Mjesecima se ovde najavljuje dolazak velikog investitora a vidi ono nedolazi nikad niko. Nema zgradew,nema struje,nema puta,nema nigde nista a dolazi…pitam se ko dolazi kad niko ne dolazi Mozda nekad dodje gazda a ne podstanar.
  Ko Vama garantuje da ce oni uopste tu doci a jos manje da ce ostati,zasto pokušavati nešto što je neophodno a nisi siguran da će to ostati,ne treba nam rizik . Mislim da je ovo veci promasaj i od promasene privitazacije jer se ipak nesto prodaje a nije dobro prodavati. Napravi mu halu, daj mu sve a nema nikoga da radi svi su pobegli da idu u hladnu rusku ravnicu da se biju sa kepecom kad dodje vreme za to.Za tu nepostojecu zgradu nema ni zemlje da se napravi,nema struje,nema puta,nema telefona,nema nista…
  Ako ima pare da si napravi zgradu na besplatnoj zemlji netreba ni dolaziti tu, ljudima sve treba pokloniti kako smo mi uradili sve smo dali i dobili smo ga sto smo zasluzili.

 3. Ne razumijem sto novoosnovano komunalno preduzece u Prnjavoru dize kredit kad su pare samo obican papir i pravi glupi objekat po eresu gdje ce doci kako meni mrzak Tomas kome je mali kepec fan kao i svim Srbima kaze renomirana firma koja zaposljava 14 000 000 radnika.Znaci mi stranci ne osnujemo komunalno preduzece,ono digne kredit od papira od 333 miliona maraka da napravi objekat za Njemacku firmu koja ce najveci deo novca ostaviti u manjem bh entiteu.Zasto ste isto tako radili i dali domacim firmama poput Leburica,Toplinga,Trivasa…itd
  Druze ti si doktor i za druge stvari osim za Ekonomiju,ja znam pa musko si.

 4. Ne razumijem sto novoosnovano komunalno preduzece u Prnjavoru dize kredit i pravi objekat gdje ce doci kako Tomas kaze renomirana firma koja zaposljava 14000 radnika.Znaci mi osnujemo komunalno preduzece,ono digne kredit od 33 miliona maraka da napravi objekat za Njemacku firmu.Zasto niste tako radili i dali domacim firmama poput Leburica,Toplinga,Trivasa…itd
  Druze ti si doktor i za druge stvari osim za Ekonomiju

 5. Opet lepo uvijena priča o necemu što ne postoji i sto nikada nece postojati. Ako slučajno bude ja gola protrčim kroz centar Zenice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*